IMPONERER: Bukta-aktuelle Jack Stillwater har levert et bunnsolid andre album. Pressefoto: Joachim Wiig Foto: JOACHIM WIIG

Til tross for å ha eksistert i seks år har Jack Stillwater vært et band som har ligget under radaren for de fleste, det til tross for at de ga ut sitt selvtitulerte debutalbum allerede i 2009.

Godt håndverk

Nå er de klare for sommerens Buktafestival og nyter for tiden litt fortjent medvind. Med sitt andre album «Muddy River» viser de også at de er et band som bør være på adskillig fleres lepper enn hva faktum er.

Musikken er godt plantet i et trygt og godt country– og rockelandskap. Resepten er enkel og har vært fulgt mange ganger før. Likevel er det ingen tvil om talentet og det bunnsolide håndverket som ligger bak.

Ektefølt

Albumet er velprodusert og klokt satt sammen, med ti spor som alle innehar mye kvalitet. Singelen «When Her Eyes Go Black» er både radiovennlig og fengende, selv om den langt ifra er platens beste. Den beksvarte «Hungry John» er både vakker og poetisk, «One Way Romance» er en stemningsfull nytelse, mens åpningssporet «October» er en pur hyllest til amerikansk country.

Det er ingen tvil om at bandet har en stor forkjærlighet for sjangeren, og storheter som Tom Petty eller Lyle Lovett slår meg som mulige inspirasjoner. «Muddy River» er et ektefølt og tvers gjennom godt album som fortjener å nå et stort publikum.

ALBUM COVER: Slik ser omslaget til Jack Stillwaters andre album "Muddy River" ut. Foto: JOHN-KRISTIAN DALSETH