The Gathering, som holdes 4.-8. april i Vikingskipet i Hamar, er et kjent treff blant mange datainteresserte, og med over 5000 deltakere hvert år er det verdens nest største datatreff.

Helt siden 1992 har det blitt arrangert hver påske med økende antall deltakere hvert år.

Fast bestemt

– Jeg fant ut om The Gathering i 2008 og fulgte med på det helt til 2010 da jeg bestemte meg for å søke meg inn i crewet, som er de som hjelper til med å lede datatreffet. Leste spesielt mye om gruppen Creativia som passet for meg og mine interesser innenfor Photoshop og lignende, sier Maria Eilertsen.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Da hun fikk med seg at de søkte etter frivillige arbeidere, var hun rask med å sende inn søknad.

Til tross for sin unge alder fikk hun jobben.

– De var veldig usikre på om de ville ansette meg med tanke på at jeg bare var 15 år og uten noen erfaring. Derfor tilbød de meg en endagsjobb på treffet, men jeg var fast bestemt på å jobbe alle dagene, sier Eilertsen.

Første gang hun deltok var hun 15 år gammel og yngst i crewet. Hun kjente ingen andre som jobbet der eller deltok, men ble tatt veldig godt imot av både deltakere og sjefen.

– Man trenger ikke å bekymre seg om man ikke kjenner noen der, for på datatreffet deler nesten alle samme interesser og nøler ikke med å ta kontakt med deg, legger Maria til.

Hjelper kreative deltakere

Jobben hennes går ut på å samle alle de kreative deltakerne og i tillegg være ansiktet utad for Creativia.

– Jeg og noen flere jobber i loungen til Creativia der vi tar imot spørsmål, hjelper til, arrangerer konkurranser og lignende. Det er mange engasjerte mennesker som deltar, sier Maria.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

I tillegg til å jobbe med noe hun interesserer seg for får hun også mye erfaring igjennom kommunikasjon med deltakere og andre frivillige, samt deltakelse på seminarer.