Torsdag forrige uke kom beskjeden om at deLillos avlyser alle konserter i sommer, deriblant deres opptreden på Buktafestivalen.

Årsaken til at bandet måtte avlyse, er at Lars Lillo-Stenberg er innlagt på sykehus grunnet hjertesvikt.

Nå er det klart at Senjahopen er bandet som skal erstatte deLillos.

Redder Bukta for andre gang

Nå er det klart at Senjahopen er bandet som skal erstatte deLillos. Det er andre gang bandet redder festivalen. I 2009 steppet de nemlig inn for Hellbillies.

– De fleste av medlemmene i bandet hadde ferie, og vi hadde ikke forventet at de skulle stille opp. Dette er veldig snilt gjort av dem, sier Robert Dyrnes, bookingsjef for Buktafestivalen.

Han forteller at de siden forrige uke har vært i kontakt med flere agenter for å finne ut hvilke artister som var tilgjengelig.

– Vi har kartlagt hva som funket best for oss. Senjahopen har spilt for oss før, og vi er kjempefan av dem. I tillegg er de verdens triveligste band. Det var ikke i tvil om at de skulle inn, sier han.

Har jobbet fire dager i strekk

Senjahopen består av Henrik Sandnes, Thomas Hough, Kent Remi Gabrielsen og Petter Pogo, og er et kjent band for mange. Dyrnes forklarer at de har jobbet hardt for å få dem til Buktafestivalen igjen.

– Det er generelt veldig travelt på denne tiden, i og med at det snart er klart for å rigge opp. Forrige uke fikk vi i tillegg avlysningen fra deLillos. Man kan si at det ikke ble så mange timer fri på meg i helga. Jeg har stort sett jobbet med dette i fire dager i strekk. Nå er det veldig fint å ha dem på plass, og vi håper at det er et band folk tar godt imot.