I november ble det klart at nåværende direktør, Øyvind Bakkeby Moe, takket for seg som sjef for Nordlysfestivalen. Siden den gang har styret jobbet med å finne en erstatter for Bakkeby Moe.

Totalt var det 11 søkere på stillingen. Tre søkere ble innkalt til intervju. Og det var Line Fusdahl, som de siste årene blant annet har arbeidet som fylkesrådsleder og byråd for finans i Tromsø kommune, som fikk direktørjobben.

LES OGSÅ: 10.500 på Nordlysfestivalen

– Gleder meg

I en pressemelding opplyser festivalen at hun har internasjonal erfaring gjennom utstrakte nettverk i Barentsregionen og EU. Hun har hatt ledende administrative stillinger innenfor musikk, kunst og kultur fra Tromsø Symfoniorkester og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Fusdahl vil tiltre i stillingen 1. mai 2016.

Sjekk ut iTromsøs event-kalender her.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som direktør og ser fram til å videreutvikle Nordlysfestivalen som en modig arktisk musikkfest som skaper et unikt og variert tilbud til publikum. Jeg ser fram til å få lede dette arbeidet sammen med styret, rådet, samarbeidspartnere og frivillige av Nordlysfestivalen, sier Fusdahl.

LES OGSÅ: Verdensstjerner er betatt av Tromsø

Lederegenskaper

Nordlysfestivalen har bak seg en periode med store omstillinger og styret mener Line Fusdahl er rett person for å videreutvikle festivalen, opplyser de i pressemeldingen.

– Line Fusdahl vil med sine lederegenskaper og kompetanse, utfylle og videreutvikle det viktige arbeidet som Øyvind Bakkeby Moe og staben har utført de siste tre årene, sier styreleder Roar Dons.