Palmen er en av byens eldste skolerevyer, og da er det lov å forvente en del. I klassisk stil drar de revyen i gang med et energisk musikalnummer, dog ti minutt etter showet egentlig skulle ha startet uten at vi får noen god forklaring på det. Nuvel.

Første akt er som regel alltid svakere enn den andre, men det er ikke mye positivt å trekke fram her. Det er gode og aktuelle saker som tas opp — som barnehagekrisen, «Fifty Shades of Grey»-bøkene og stolleken med statsrådene — men alltid for upresise, uten brodd og nesten totalt blottet for sluttpoenger.

BILDESPEISIAL: Se bilder fra revyen!

Det er mange minisketsjer gjennom hele revyen, men jeg sitter igjen med et inntrykk av at det har blitt brukt for mye tid på disse kontra de «ordentlige» numrene, som dessverre bærer preg av å være dårlige bearbeidet. Gode ideer som fremstår som uferdige på premièren. Synd!

Tar seg opp

I andre akt tar ting seg opp et par hakk og redder Palmen inn til et midt-på-treet-terningkast. Humoren er litt drøyere, sitter litt bedre og treffer oftere.

I nummeret «Den Forståelsesfulle Typen» møter vi på Ingvild Skaug (15), som garantert kommer til å gjøre det bra i byens revymiljø i kommende år med sin gode timing og mimikk. Blant guttene er det Sondre Ringjord (15) som utmerker seg og da spesielt i nummeret «Egenmelding», hvor han spiller alle rollene i en problematisk hverdag for en Nobina-sjåfør.

Som helhet er det nok nummeret «Priskrig» som står sterkest. XXLs metoder i salgskrigen mot Intersport blir satt i lys med Napoleon som XXL-general, til latter fra publikum som ellers var uvanlig stille. «Det Spøker» traff meg godt, men jeg lurer litt på om de som går på ungdomsskole i dag faktisk har noe forhold til Scooby-Doo og gjengen.

Må tørre litt mer

Alt i alt var dette en ganske skuffende forestilling, og skylden ligger ikke på aktørenes skuldre, for de gjør virkelig sitt beste med det de har fått i hånden. Det er tross alt ikke aktørene som har skrevet numrene.

Til neste gang håper jeg man tør å spisse numrene litt mer og gutse litt mer på. Skarp samfunnssatire og parodi er tross alt det vi elsker med revy.

Er du enig med vår anmelder? Si din mening i debatten!