Er Haddaway blitt syk spør publikum? Det er nemlig ikke han som kommer på scenen først. Da får vi ungguttene i The United som ønsket å dra sin ene hit — også på kveldstid. De synger «Stay young» til buing fra publikum. For her venter generasjonen som hadde sin høydare på begynnelsen av 90-tallet på What is love og Haddaway.

– Syng, vikinger

Men de venter ikke forgjeves. Haddaway og hans svenske venninne «Hej, hej, jag heter Malin» drar i gang med den tyske artistens største og eneste hit med engang. Dette etter at han har fortalt at han egentlig skulle bli lege, men bestemte seg for å lage musikk. Likevel har visstnok ikke penisen hans blitt noe lengre, men han har blitt rik, som han selv sier. I alle fall. Siden Haddaway ønsker å dra ut «What is love» så lenge som overhode mulig, må han jo bygge opp til allsang. «Kom igjen nå gutter, syng som de vikingene dere er». Og jo da, Døgnvill-publikummet svikter ikke. Denne låta kan de.

Tom Jones?

Men hva skal så skje? De har jo allerede spilt den mest kjente sangen. Men som Haddaway sier; «Det blir litt Haddaway, litt moro og litt whatever». Det har han jammen meg helt rett i. Vi får Mobys «Why does my heart feel so bad», hans egen «Life», litt Nicki Minaj fra svenske Malin og Tom Jones-låta Sex bomb. Hvem hadde trodd det?

Mye moro

Det hele avsluttes og rundes av med?vent på det? «What is love». Folk blir verken skuffet eller overrasket over det. Ikke denne anmelderen heller. Hvordan skal man kaste terning på denne konserten, spør jeg meg selv? De sang jo ikke dårlig, men hva var det egentlig de gjorde? Det minner meg om fjorårets Shaggy-konsert hvor jeg spurte meg selv flere ganger "Hva var det jeg nettopp så?". Men denne gangen vet jeg hva det var. Jeg så artisten som gir seg fullstendig f i alt annet enn moro og tullball. Det er også helt greit, men det gjør ikke at dette blir en direkte god musikkopplevelse. Men vi har det bittelitt artig, læll.