Vi er inne i en veldig spennende periode for byens musikkmiljø. Det er en rekke artister i et bredt spenn av sjangere som er på nippe til det store «gjennombruddet», og Peter Estdahl er definitivt en av dem som har posisjonert seg i tet.

Les også: Her knuses Tromsøbrua

Nå kan man jo mene mangt og mye om det nye artistnavnet hans, men det handler antakeligvis mest om å ta et farvel med singer/songwriteren Peter Estdahl.

For om det skulle være noen som helst tvil om hvilken musikalsk retning han dras mot i disse dager, så er EP-en en klar indikasjon på at det blir lite akustisk gitarkos fremover.

Uimotståelig

Med sine seks låter klokker EP-en inn på respektable 25 minutter, og det er flere av låtene viallerede har stiftet bekjentskap til.

Les også: Klar for Bylarm

«Brother» har hatt ganske heftig radiorotasjon det siste året, og «Hamlet» det samme på mine egne spillelister siden i høst. På EP-en er riktig nok «Hamlet» i en ny miks, men de ekstra 30 sekundene med forlenget instrumentalpartier kunne de trygt ha spart seg for. Nuvel.

Den nye singelen «Are We Apart» har også gått sin seiersgang over internett i løpet av uka med tilhørende musikkvideo, men er i seg selv kanskje den aller sterkeste låten på EP-en.

Den, og «Hamlet» for så vidt, har et utprega nordisk sound som kler stemmen til Estdahl svært godt og er dømt til å bli crowd pleasers i konsertformat.

For det er spesielt på disse to låtene at formelen klaffer for fullt; Kjølig, dansbar rock med en dose synth blandet med en dæsj allsangfaktor. Resultatet er direkte uimotståelig.

Modent

Blant de ferske låtene kan det se ut som det handler mest om å vise allsidighet og bredde i repertoaret.

«Break of Breakthrough» minner om en neddempet og litt kjedelig Donkeyboy-låt, «Boy» er lekende popballade som jeg ikke riktig får tak på, mens tittelsporet «Northern Lights» sitter som et skudd allerede etter første gjennomlytting.

Les også: Stort av lille Estdahl

En av Estdahls største styrker er låtskriverferdighetene hans og det kommer godt fram på både «Northern Lights» og «Boy». Noe som ikke akkurat blir mindre imponerende av det faktum at gutten er 20 år gammel.

EP-en lever i alle fall opp til forventningene og er en liten smakebit på det som fort kan bli en fantastisk musikkeksport fra Tromsø.

Kid Exodus "Northern Lights" EP coverart Peter Estdahl Foto: Sony Music