Mezzosopran Marianne Beate Kielland og jazzpianist Jan Gunnar Hoff ga ut albumet «Terra Nova» i mars i år, til gode kritikker i både norsk og internasjonal presse. I januar kan duoens krysning av jazz og klassisk oppleves i Domkirken under Nordlysfestivalen.

– Terra Nova traff meg rett i hjertet, og den opplevelsen håper jeg også vårt publikum vil få i Tromsø Domkirke, sier festivaldirektør Line Fusdahl i et presseskriv.

– Et vakkert musikalsk møte

Kielland og Hoff spiller på festivalens åpningshelg, og Fusdahl gjør det klart at musikkinteresserte tromsøværinger her bør kjenne sin besøkstid.

– Det er en glede for meg å presentere to av de ypperste nordnorske musikerne i et vakkert musikalsk møte, sier festivaldirektøren.

Fra før av er det klart at det amerikanske bandet Blood, Sweat & Tears skal spille på Nordlysfestivalen.

Grammy-nominert

Marianne Beate Kielland har utdanning fra Norges musikkhøgskole, og har deltatt på om lag 30 innspillinger.

I 2012 ble hun sammen med Olav Anton Thommessen nominert til Grammy i kategorien «Best Vocal Classical Album» for utgivelsen «Veslemøy Synsk».

Jan Gunnar Hoff er utdannet på jazzlinja ved NTNU, og er professor ved Universitetet ved Agder og ved UiT. I januar 2014 ble han tildelt Buddy-prisen, og han har også mottatt Edvard-prisen som komponist.

Hoff har som soloartist gitt ut 17 album, og står som komponist på cirka 250 verk. Han har også samarbeidet med artister som Mike Stern, Pat Metheny og Maria Joao.