Ideen om en solidaritetskonsert kom til 1. mai.

– Vi så hvilken enorm støtte de fikk under 1. mai-arrangementet og tenkte at det må være noe mer vi kan gjøre. Tromsø er jo solidaritetsbyen nummer en, og det er viktig å vise disse 14 havnearbeiderne at de ikke står alene, sier nestleder Kristine Larsen i LO Tromsø.

Arrangørene er LO Tromsø, Fagforbundet avd. 177, Fellesforbundet, Handel og Kontor og den nasjonale støttegruppa for havnearbeiderne. Konserten blir holdt på Stortorget.

Streik siden 2013

Valg av dato er slettes ikke tilfeldig. Arrangementet markerer at det er ett og et halvt år siden bryggesjauerne i Tromsø gikk ut i sympatistreik 7. desember 2013.

– Det er også snart ettårsdagen for politiets første fjerning av streikevakter på Prostneset. Det skjedde 12. juni 2014 og de som sto lovlige streikevakt ble fjernet, sier Larsen.

De politiske partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti og Rødt skal holde faglige appeller.

– Gjør noe med deg

De 14 havnearbeiderne som er i streik er en av de minste gruppene som er medlemmer i LO Tromsø.

– Det er derfor det er viktig å ta vare på disse. Det gjør noe med deg å være i streik i ett og et halvt år, sier nestleder Larsen.

Streiken har sitt utspring i et krav om tariffavtale i Risavika utenfor Stavanger, og havnearbeidere i Tromsø og Mosjøen, ble tatt ut i streik for å sette mer tyngde bak kravet. Streiken er den lengste noensinne i Tromsø og en av de lengste i hele landet noensinne.