Kulturhuset: Konserten «O helga natt» med Hanne Krogh og tre tenorer ble holdt for fullsatt sal på Kulturhuset i Tromsø mandag kveld.

– Jeg vil absolutt si at konserten garanterer publikum julestemning, sier leder Jørn Fjellsaune for Tromsø Sangforening, som også synger på konserten.

Se video: Her synger Petter Stordalen Hanne Krogh-slagere.

Storslagent

Kroghs idé om å synge julekonsert med stjernetenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett har gang på gang vist seg å være en suksess. Også publikummet i Tromsø lot seg imponere av den storslagne komboen.

– Det var utrolig stemningsfullt, sier Thomas A. Karlsen (28).

– Jeg må virkelig si at det var en fantastisk vei å ta inn i adventstida. Til tross for forkjølelsen syntes jeg Hanne Krogh gjorde en formidabel jobb, for hun har virkelig en god fortellerstemme og en evne til å formidle, legger han til.

Konserten har høstet svært gode kritikker, og anmeldere fra både Agderposten, Fædrelandsvennen og VG har trillet sekser på terningen for dama fra Haugesund. Fjellsaune synes det artig med så god tilbakemelding på konserten.

– Den har jo bare fått seksere, og det er klart at det er veldig spennende for oss å skulle være med.

Les også: - Første søndag i advent er dagen man tenner grana - ferdig snakka.

Fullt hus

På sin ferd gjennom landet har Krogh og koret hatt gode publikumstall, og kveldens konsert er intet unntak. Ifølge Fjellsaune tok over 600 mennesker turen til Kulturhuset for å komme i julestemning.

– Vi i koret har pleid å ha to julekonserter, én i Grønnåsen kirke og én i Elverhøy kirke. I år måtte vi kutte ut begge disse for å være med Hanne Krogh og gjengen, og det var nok dessverre noen som ikke rakk å skaffe seg billett.

Les også: Setter opp stort Lucia-tog gjennom sentrumsgatene.

– Ekte julestemning

Fjellsaunes lovnad om julestemning etter konserten kan bekreftes av publikummerne Hege Mari Hansen (45) og Kristin Eidissen (38), som kom kjørende helt fra Finnsnes for å dra på konserten.

– Jeg har vært og sett henne før, og det ga mersmak. Og dette var rett og slett eventyrlig, sier Hansen.

– Det var helt magisk. Hadde man ikke julestemning fra før av, så fikk man det i hvert fall av å høre denne konserten, avslutter Eidissen.