Mandag 3. mars slapp jentebandet The BonBons sitt etterlengtede debutalbum, «Weather your storms». Platen ble innspilt for omtrent et år siden, men har ikke blitt gitt ut før nå.

– Det har vært veldig spennende, nervepirrende og stressende, på en god måte. Det er deilig å endelig få plata ut, forteller en fornøyd Kine Yvonne Berntsen som spiller gitar og er vokalist i bandet.

– Nå er vi ferdig med et kapittel og vi gleder oss til å bla om til det neste, legger Julie Alapnes til, som spiller fele i trioen.

Les og se video: The BonBons spiller "Mama's Story"Bylyd (Facebook-lenke)

Markerer kvinnedagen hvert år

Den første singelen som ble sluppet fra plata, «Mamas Story», klatret høyt på Itunes-listene. Og det samme har det nye albumet gjort.

På selveste kvinnedagen holder jentetrioen releasekonsert for det nye albumet på Lillescenen, Kulturhuset. Dette er måten de feirer kvinnenes dag.

– Vi markerer kvinnedagen hvert år og dette er definitivt en veldig fin måte for oss å feire dagen på, forklarer Berntsen.

Vil ha flere jenteband

Som det eneste rene jentebandet i Tromsø håper The BonBons at de kan bidra til å brøyte veien for andre kvinnelige band.

– Vi håper vi kan vise at det faktisk går an å bare være jenter. Tidligere har det vært flere jenteband, men det florer ikke av det i byen, sier Berntsen.

Bandet gjør alt fra skriving, arrangering og ordne regnskap selv. Nå ser de for seg at flere jenter går i samme fotspor som den selv.

– Vi ønsker at det blir et større miljø for det i byen. Man ser jo at det kommer fram noen gode kvinnelige instrumentalister, så det er marked for det. Desto flere som følger etter, jo lettere blir det kanskje for andre å henge på, oppfordrer Herborg Rundberg, som spiller piano og trekkspill i bandet.

Med ei gruppe bestående av tre jenter og med et bandnavn som de fleste assosierer til sukkertøy, har de fått reaksjoner fra publikummere som ikke kjenner til dem fra før.

– Man får automatisk litt rare blikk, men bandnavnet betyr ikke sukkertøyet Bonbons. Det er et uttrykk fra Finnsnes og det betyr å ha det bra, forklarer Berntsen.

– Det er jo en fordel at vi kan overraske dem. Det er en kontrast mellom navnet og musikken. Egentlig så er vi veldig tøffe, sier Rundberg og kommentaren får alle tre jentene til å bryte ut i latter.