Reggae fra Norge er ikke akkurat landets største eksportvare. Likevel har Nico D klart å gjøre det stort på Jamaica. Låten «Ruff times» sammen med Jah Mason har ligget drøyt 25 uker på den offisielle jamaikanske radiolisten.

Ikke overraskende. På debutalbumet «Coming in from the cold» står låten fram fra resten. Det samme gjør førstesingelen som ble sluppet her til lands, «Soul searching», produsert av Norges største hip hop-produsent, Nasty Kutt.

Grunnen til at disse låtene utpreger seg er først og fremst produksjonene. Litt mer kompleks, og litt annerledes enn mesteparten av reggaen man vanligvis hører.

Mer fra Tromsøpuls-redaksjonen finner du her!

Og her ligger problemet. Selv med drahjelp fra storheter innen musikksjangeren fra reggaens hjemland, går Nico D seg litt fast i en klisjéfelle. Produksjonene er musikalsk sol og varme. Men det er lite nytt og spennende.

Tekstene har vi også ført. Majoritetene av låtene handler om å leve livet som man ønsker, holde hodet høyt, ikke gi seg og at ting vil ordne seg. Resten handler om kjærlighet og litt ganja.

Det er temaer som går igjen i reggae, men tekstene virker til tider som tomme ord, og er ikke noe man husker i ettertid.

Likevel, hvis en ikke visste at Nico D var norsk kunne man fort ha tatt han for å være jamaikaner av beste slag på et album som er tro til sjangeren.

Han har også fått med seg sin norske kompis, Admiral P, på tre låter. Og det bør nevnes at godeste P høres mye bedre ut på engelsk enn på sine egne norske låter.

Nico D featuring Jah Mason - "Ruff times"