– Videoen er en hyllest til de artistene som har formet soulsjangeren, og som har vært inspirasjonskilder for oss, sier Frode Larsen, vokalist i Oh!

Mandag lanserer de sin første musikkvideo, til låten "Family".

– Innenfor soul er det vanlig å hylle artister som har vært med å forme deg, for oss gjelder det artister som The Roots, D'Angelo, Erykah Badu, Marvin Gaye og, Michael Jackson. I låten referer vi til flere av dem, sier Larsen.

Liveinnspilling

Spesielt den amerikanske hip hop-gruppa The Roots har vært viktige for Oh! Bandet - som består av Frode Larsen fra Sørreisa, Eirik Fjelde og Morten Steene fra Tromsø, og Arnljot Nordvik fra Harstad - lot seg inspirere av amerikanerne da de nå skulle lage sin første musikkvideo.

– The Roots har en del videoer som de har spilt inn live. Vi ville se om vi kunne gjøre det samme i musikkstudioet på Kysten.

Videoen er filmet av Stein Erik Simonsen fra Sørreisa, og tok en kveld å få spilt inn.

– All lyd som brukes i filmen ble spilt live der og da. Selve innspillingen tok ikke så lang tid, det var forberedelsene som var krevende. Vi ville jo prøve å gjøre Kysten så stilig som mulig, og vi er veldig fornøyd med resultatet, forteller Frode Larsen.

Tett program

Fredag starter bandet sin turné i Tromsø. I løpet av en liten måned skal de spille 12 konserter, de fleste i Nord-Norge, men også i Trondheim, Oslo, Kristiansand og Stavanger.

– Det blir hektisk, ja, men det koster penger å være i en by uten å gjøre noe, ler vokalisten.

– Vi har en del nytt materiale vi skal ta med på turneen. Det blir spennende å se hvordan det blir mottatt.

EP-en deres, «Lesson one», sneik seg inn på VG-lista dagen etter at den ble utgitt. Bandet planlegger å gå i studio for å arbeide med ny plate i sommer.

– Vi håper at både videoen og turneen kan være med å spre navnet vårt til et enda større publikum, sier Frode Larsen.