iTromsø møtte bandmedlemmene under øving og rigging på Kulturhuset i dag. Da var de i ferd med å rigge utstyret for å ta det med til Driv og videre ut på turné-veien.

Et fyrrig orkester

Konserten på Driv er de veldig klare for, og de sparer ikke på kruttet i forhåndsomtalen:

- Folk kan forvente seg et orkester som lager show, forteller Hogne Rundberg.

- Som er fyrrig! skyter Halvard Rundberg inn.

Den nye plata blir å få en sentral plass i showet, men det blir også gjensyn med gamle klassikere.

- Det blir en skikkelig festkonsert, lover Halvard Rundberg.

Bandet opptrer også torsdag og fredag på Driv.

Gode anmeldelser

"Back to the Roadshow" har blitt godt mottatt i norsk presse. VG, Dagbladet, Fædrelandsvennen, Avisa Nordland og Altaposten har alle trillet fem på terningen.

- Vi våknet opp på fredag med fire eller fem terningkast på morgenen. Det smalt inn ei melding kl. 07.39, på mobilen forteller Håkon Rundberg.

Det er ingen tvil om at bandmedlemmene synes det var gøy med anmeldelsene, men de tar det med fatning.

- Det er jo sånn med anmeldelser at når de er dårlig, så gir man blaffen i dem. Men når de er gode, så synes man det er fantastisk, konstaterer Håkon Rundberg.

Konsert med app

Bandet lanserte for noen uker siden en app for iPhone og Android kalt "Violet Road: Coastal Games". Bandet lover at de vil ta i bruk appen på konserten, i noe kalt "live mode". De er imidlertid veldig hemmelighetsfulle om hva det er som kommer til skje.

- Det kommer til å skje ting, men vi sier ingenting mer enn akkurat det. Last appen ned, ta med mobile enheter, og gled dere! oppfordrer Kjetil Holmstad-Solberg.

Han vil gjerne at folk laster appen ned før de kommer på konsert:

- Vi kommer til å ta i bruk appen under showet. Dersom 800 stykker skal laste ned en 50-megabyte stor app, da får vi trøbbel, konstaterer Holmstad-Solberg.

- Om folk ikke laster ned appen, går de glipp av noe da?

- Ja, de gjør nok det. Dette er starten på noe. Vi holder på å utvikle noe som skal bli enda større. For aller første gang skjer det, nå og det må du være med på, slår Holmstad-Solberg fast.