Det er for tiden fullt program for Tromsø Domkirke. Hver eneste dag i hele juli spilles konserter med ulike innslag av nasjonaliteter og sjangre. Domkantor Hijoo Moon spiller på samtlige av konsertene, og i disse dager akkompangneres hun av den ellers kjente Tromsø-advokaten, Ida Munch-Ellingsen.

- Jeg ønsket å spille med noen som passet til pianoet og som spilte på høyt nivå, derfor inviterte jeg Ida. Vi har spilt to konserter og spiller den siste i kveld, sier Moon.

Klassisk meny

Konserten består av et nøye sammensatt utvalg av klassiske stykker, særlig hentet fra det 18. og 19. århundret. Med åpning av Bach og Beethoven til å avsluttekonserten var det gjennomgående historiefylt.

- Hijoo og jeg kjenner hverandre fra Tromsø Byorkester og har derfor spilt sammen en stund. Vi satt sammen konserten for noen uker siden, men begynte ikke øve sammen på den før mandag, sier Munch-Ellingsen og ler.

Hun forteller at hun har vært musikalsk aktiv siden skoletiden og vært innom både piano og saksofon.

- Hvorfor plukket du opp tverrfløyten da?

- Jeg liker utfordring og mange av vennene mine spilte, så da begynte jeg også. Det er mange fine stykker skrevet til tverrfløyten, Mozart har for eksempel mye flott, sier Munch-Ellingsen.

Fint med klaver

På spørsmål om det blir mye øving hjemme, er fløytisten raskt ute med svaret.

- Jeg må jo øve. Det er en veldig fin hobby å ha, og det er kjempeflott å kunne dele musikken med andre, sier hun.

- Blir folk overrasket over at du driver med andre ting enn jobben?

- De som kjenner meg vet nok at jeg spiller i korps og orkester, svarer Munch-Ellingsen, og forteller at å kun spille sammen med et klaver er en spennende kombinasjon.

Flere sjangrer

Ifølge domkantor Moon er juli en ekstra travel måned for kirken.

- Det er så fint å kunne gi noe og spre glede med musikken til de som trenger der. Her hører man ikke bare klassisk musikk, vi har også sjangrer som jazz og tango på scenen, sier Moon.

Ida Munch-Ellingsen spiller tverrfløyte i orkester og korps og holder siste konsert i kveld sammen med Hijoo Moon