Cazadores har en veldig god greie gående. «Islands» er fremdeles inne på P3s «mest spilt den siste uka», hvor den har vært siden april i fjor, deres nye singel «City Still Sleeping» er allerede C-listet på P3 — som deres tredje singel på rad.

Les også: Tromsørockere til Bylarm

Det er vel mest sannsynlig tromsørekord, og det er ikke uten grunn heller. Cazadores har knekt hitkoden.

Skamløs powerpop

Først og fremst, det Cazadores driver med er hyperkommersiell skamløs stadiumpowerpop forkledd som rock i samme stil som The Killers, Kaizer Chiefs, Coldplay, Snow Patrol og så videre.

Det er langt fra revolusjonerende, men det er i grunn ingen andre i Norge som satser den veien. Mens de fleste bandene i landet kriger om å være mest Pitchfork-vennlig, tipper jeg at det blir Cazadores som kan le hele veien til banken.

Les også: Tromsøband er Ukas urørt

De lager musikk som appellerer bredt og som treffer blink, og deres nye singel «City Still Sleeping» er intet unntak. Låten er en moderne tolkning, men likevel med den samme formelen som den klassiske, passe cheezye powerpopballaden som herjet hitlistene gjennom hele 80-tallet.

Les også: Imponerende og stødig

Ung Bono

Mats Devik, som for øvrig høres mer ut som en ung Bono for hver singel som slippes, får denne gangen med hele bandet på taktfast koring gjennom låten. Det hjelper definitivt på allsangfaktoren.

«City Still Sleeping» er en låt husmødrene kan nynne med til mens de vasker huset, trailersjåføren kan digge med til på radioen i bilen og ungdommen kan spille luftgitar til mens de dagdrømmer om arenaer som tar et sekssifret antall publikummere.

Les også: Får penger fra INTRO-fondet

En låt det er svært lett å like med andre ord. Med litt over en måned igjen til debutalbumet kommer, er det vel offisielt på tide å begynne å glede seg.

Cazadores sin nyeste singel får terningkast 5 hos iTromsøs anmelder. Foto: Cazadores