Første gang de var kjærester på jobb var i «Offshore» i 1996. 27 år etterpå spiller de nok en gang kone og mann, denne gangen i «Lang dags ferd mot natt». Men hvor godt kjenner de egentlig hverandre?

iTromsø tok de med på en liten quiz.

1. Hvordan blir Guri når premièren nærmer seg?

Ketil: – Vi blir jo alle stresset, men Guri bevarer absolutt roen. Jeg føler på en måte at vi kan støtte hverandre. Hvis jeg er jævlig intens, kan hun roe meg ned, og motsatt. Hver prøve er ulik, og man kan bli forbannet og intens, men nå kjenner vi hverandres utslag så godt at vi kan påvirke hverandre.

2. Hva gjør Ketil mest forbannet?

Guri: – Jeg tror det er hvis han føler seg lurt, eller om noen ikke har sagt sannheten. Da kan han føle seg ført bak lyset. Han er jo veldig utadvendt og flink til å kommunisere, han har til og med et godt forhold til alle sine ekser. Det er fantastisk å ha den evnen.

Ketil: – Ja, du peker på noe riktig. Jeg er tilhenger av at folk skal si det de mener, være åpne.

3. Når har Guri bursdag?

Ketil: – Jeg var jo for faen der i 60-års dagen hennes for ikke så lenge siden. Når var det? Dette er pinlig.

Guri: – Det var 24. oktober, FN-dagen, og du har bursdag i desember. Men datoen husker jeg ikke, vi er litt like der. Det er lett å bli slapp på sånt når Facebook husker det for deg.

4. Hvem lager best mat?

Guri: – Interessant. Jeg er ganske god, men det tror jeg du også er. Min spesialitet er ytrefilet av rein med søtpotetmos med gulrøtter i og kantarellsaus. Ketil er jo en livsnyter, glad i mennesker, mat og vin.

Ketil: – Ja, jeg slår deg i å være glad i mat. Jeg brukte å være skikkelig god på å lage mat, men så ble jeg gift med ei dame som er ekstremt god og siden har mine ferdigheter sunket enormt. I dag er du nok bedre enn meg.

– Hva er din spesialitet da?

Ketil: – Pannestekt skreifilet på hjemmelaget potetmos med gulrøtter, hakket chorizo og godt med olivenolje.

5. Hvem har mest energi på morgenen og kvelden?

Guri: – Det vet jeg ikke. Jeg står ganske tidlig opp og legger meg for tiden klokka 22.30.

Ketil: – Oi, i så fall er jeg kanskje et C-menneske. Du må jo være dobbel A-menneske.

Guri: – Ja, det har litt med å gjøre at jeg ikke har drukket noe på en stund. Det er litt sunt av og til å gjøre det, og til dette stykket kuttet jeg det helt ut. Tar jeg et glass vin, kan jeg sitte lenger, men når man ikke gjør det er det godt å bare legge seg.

6. Hva får Guri til å le?

Ketil: – Du ler jo godt av en god replikk og en god historie. Når jeg hører noe artig kan jeg tenke at jeg gleder meg til å komme på jobb å fortelle Guri dette.

Guri: – Ja, jeg liker godt å flire. Ketil er jo veldig artig og har mye sjarm og er god på å gjøre historier artige.

7. Hvem er mest distré?

Ketil: – Jeg tror det er deg.

Guri: – Ja, det er nok meg. Jeg er en veldig kjapp type og kan fort si feile ting, kalle noe for noe annet enn det det er som ligner veldig. Jeg begynner ofte å prate i vilden sky.

8. Hvilken skostørrelse har den andre?

Guri: – Han har 43.

Ketil: – Hun har 39.

Guri: – Nei, det stemmer ikke. Jeg har 37,5. Men stemmer det at du har 43? Jeg så bare ned på skoene og gjettet.

Ketil: – Ja, det stemmer.

9. Hvem er best bak rattet?

Guri: – Det er sikkert han.

Ketil: – Hvorfor sier du det?

Guri: – Jeg kjører ikke så mye. Vi har en ny bil etter at den andre ble kræsja. Det var da vi spilte i «Et dukkehjem – 15 år etter» at mannen min kjørte meg på jobb og en annen bil kom og kjørte rett i oss. Airbagene spratt opp, bilen begynte og ryke og jeg spratt ut av bilen. Da jeg så at alle var i god behold, begynte jeg å løpe mot jobb, høy på adrenalin etter sjokket.

– Du gjennomførte?

Guri: – Ja, på scenen må man være uansett. Mora min døde da vi holdt på med «Et drømspill». Det var en operasjon som gikk galt, og vi spilte første publikumsgjennomgang samme kveld som begravelsen. Det var heftig, men noe sa meg at hun ville jeg skulle gjennomføre.