For det første, la det være sagt at Thurston Moore er en av mine aller største helter.

Med en diskografi like lang som år han har levd, om ikke lengre, og for å ikke snakke om hans bidrag i Sonic Youth er det mye å ta tak i; sært, vakkert og revolusjonerende om hverandre.

Likevel levere Moore akkurat det fansen hadde håpet på; oppfølgeren til fabelaktige "Trees Outside The Academy" fra 2007.

Vakkert

Om jeg ikke visste bedre ville jeg med første gjennomlytt antatt at "Demolished Thoughts" var låtene som ikke fikk være med på "Trees Outside The Academy".

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook.

Selv med selveste Beck Hansen bak spakene denne gangen, er det samme oppskrift. Stemningsfulle strykere, folk-inspirert akustisk gitarklimpring og Moores nesten hviskende stemme smygende imellom.

Det slår ikke feil. Den ene låten er vakrere enn den neste, og på låter som "Illuminine", "January" og "Blood Never Lies" brister nesten hjertet mitt av ren glede.

Mer tilgjengelig

Etter et par gjennomganger blir det likevel klart at "Demolished Thoughts" er nærmere Becks egen "Sea Change" enn forgjengeren.

Les flere saker fra Tromsøpuls her.

Den store forskjellen ligger i at den er strippet for de sære, typiske Moore-elementene som fantes på "Trees Outside..", Les: instrumentallåter som "American Coffin" og "Thurston <\@> 13".

Det mest punka vi finner denne gangen er "Circulation", som er betydelig mørkere enn resten av platen, men glir likevel perfekt inn.

Jeg har problemer med å se hvem som skal toppe denne platen i år, men vi får se hva Bon Iver disker opp med om et par uker. For dette er uten tvil vårens vakrest album.

Thurston Moore Foto: COVER