12-åringene Marie Helen Moen og Hedda Inger Øien har et stort ønske om å få kanadiske Justin Bieber til Norge, og det er de ikke alene om. De forventer at rundt 50 «beliebers» som ønsker det samme stiller opp på lørdagens arrangerte parade som vil gå fra Stortorget til Nerstranda klokken 13.00.

På tide

Tidligere har flere parader for den unge pophelten blitt arrangert blant annet i Oslo og flere andre steder i verden, og nå mener jentene at det er på tide noe skjer i Tromsø.

– Først tenkte vi bare at det hadde vært morsomt om noe som dette skjedde i Tromsø også, og med både godkjenning fra politiet og hjelp fra voksne fikk vi endelig til å arrangere dette, sier Marie Helen Moen.

Mer Tromsøpuls-stoff finner du her!

De har nå fått sponset en tre meter lang lilla Justin Bieber-plakat av Tromsø-firmaet Reklame Consult. Med lilla klær og musikk i tillegg kommer de til å være godt synlig i bygatene lørdag.

Unge tilhengere

Jentene tror at det er flest jenter i alderen 13-15 år som stiller opp, men håper også at både gutter og den yngre garde får med seg dette.

– Det er mange som er yngre enn oss som også er stor fan av Justin, og det hadde vært flott om de også deltok på dette, sier Moen.

Ideen startet opp på Facebook der jentene opprettet en gruppe for paraden. Takket være hjelp fra bloggere har de også klart å skaffe litt ekstra PR, men frykter at de yngre ikke får med seg dette.

– Vi håper at foreldre oppdager dette og tar med seg barna sine, sier jentene.

I tidligere parader andre steder i verden har det skjedd at folk har kastet egg på deltakerne, og jentene er nervøse for at dette kan skje.

– Det er ikke noe vi tror vil skje her i Tromsø, men det kan jo selvsagt hende. Vi håper at de som er med i paraden prøver å ignorere dette i så fall, sier Hedda Inger Øien.

Justin Biebers juleplate sjarmerer ikke vår anmelder. Foto: PROMO