Det andre bidraget til det som skal bli en serie fra verdens storbyer om kjærlighet er her. «New York, I Love You» følger opp den vakre kortfilmantologien «Paris, Je't Aime» fra 2006.

Ifølge ryktene skal stafettpinnen videre til Rio neste gang. Reglene er ganske enkle; hver regissør får et par dager til innspilling, en uke til redigering og må forholde seg til en lengde på maks 8 minutter. Deretter får en siste regissør i oppgave å skape en rød tråd som kan sy filmene sammen til et ferdig produkt.

Antologien om New York består av 10 kortfilmer fra regissører som Fatih Akin («Mot veggen») og Mira Nair («Moonsoon Wedding»), og har en lang og svært imponerende rolleliste med blant annet John Hurt, Andy Garcia, Eli Wallach, Chris Cooper, James Caan, Julie Christie, Christina Ricci, Natalie Portman for å nevne bare noen av stjernene som stiller sine talenter til disposisjon.

Av bidragene som var blant høydepunktene bør Joshua Marstons film om et gammelt ektepar som er på vei til Coney Island for å feire sin 63. bryllupsdag, og Yvan Attals film om to mennesker som møtes på gata utenfor en pub, trekkes fram.

De aller fleste av bidragene holder ellers en god eller helt ok standard, men historiene varierer fra å virke litt klisjéfylte til å overraske positivt.