I "Twilight - Evighetens kyss" som er den første Twilight-filmen møter vi Bella som møter vampyren Edward Cullen. De blir et par til tross for at han hele tiden må kjempe mot lysten til å drepe henne. Familien Cullen dreper ikke mennesker- slik de fleste andre vampyrer, men dyr. I Twilight-sagaen møter Edward og Bella flere utfordringer som setter forholdet deres på prøve.

I "Twilight - New Moon" drar Edward og vampyrfamilien hans fra Forks- den lille byen de bor i, for å beskytte Bella mot Victoria – en vampyr som ønsker hevn på familien Cullen. Men det Edward ikke vet, er at han bare utsetter henne for større fare, siden Victoria ikke er ute etter Bella og ikke ham. Før Edward drar avlegger han et løfte om at dette var siste gang Bella noen gang så ham.

Bella blir deprimert etter at Edward drar, og blir sittende på rommet sitt i flere måneder og bare stirrer ut av vinduet. Det føles som om hun har mistet sjelen sin. Det er ikke før faren sier hun skal flytte tilbake til moren hun blir litt sosial igjen. Hun oppdager etter hvert at hun kan se Edward hver gang hun er i fare, og begynner å oppsøke det.

Det er da hun gjenoppretter kontakten med Jacob, sønnen til en venn av faren. De begynner å henge sammen hver dag, og Bella føler seg ”mer i live” når hun er med Jake. Men Jake begynner å oppføre seg rart, og vil ikke treffe henne. Jacob svarer ikke på oppringningene hennes, og faren sier han har ”kyssesyken”.

Bella blir deprimert igjen, og bestemmer seg for å treffe Jake for å se hva som virkelig foregår. Det er da hun finner ut at han er blitt en varulv. ”klanen” (varulvene) og vampyrene er bitre fiender, noe som vises tydelig da Alice, Edwards søster, kommer på besøk til Bella. Alice kan se ting som ikke enda har skjedd, og har sett Bella hoppe utfor et stup. Hun trodde Bella var død. Alice forteller Bella at Edward hadde kuttet ut nesten all kontakt med familien, og var dypt deprimert.

Nå tror Edward Bella er død, og han føler han ikke har en grunn til å leve lenger. Han bestemmer seg derfor for å dra til volturi-klanen for å bli drept siden han ikke kan ta selvmord. Men Bella er i live og bestemmer seg for å dra og prøve å stoppe han. Jacob prøver å få henne til å bli, fordi han vil ha henne for seg selv, men Bella drar alikevell. Vil hun rekke frem til Edward i tide?

Taylor Launter (Jacob Black) begynte med skuespill i 2001, men fikk ikke sitt store gjennombrudd før i Twilight. Han spiller utrolig bra til bare å være 17 år synes jeg.

Robert Pattinson (Edward Bullen) er født 1986 og er et kjent fjes for Harry-Potter fans, han spilte Fredrik Djervell i den fjerde filmen, men rollen ble kortvarig siden han døde i sammen film. Til tross for en rolle i Harry Potter, er det Twilight som virkelig har gjort ham kjent, og han har uttalt at han ønsker å ta del i så mange filmer som mulig. Det spekuleres også i om Robert og Kristin Stewart (Bella Swan) har tatt med seg jobben hjem.

Twilight New Moon er på en måte en mer moderne versjon av Romeo og Julie. Romeo tror Julie er død og føler han har ingen grunn til å leve lengre. Han ønsker å dø.

Personlig synes jeg filmen var veldig bra, kanskje mest fordi det er en ordentlig jentefilm, og selvfølgelig Taylor Launter! Jeg synes selve historien er bra, den er en blanding av romantikk, drama og action. Synes det kunne ha vært litt mer spenning, slik at seerne følger litt mer med, blir litt mye såpe for min del. Twilight er jo beregnet på tenåringsjenter, og jeg synes den treffer målgruppen midt i blinken, men filmen skal kunne likes av flere for at det skal være en god film. Filmen er også ganske lang, men klarer dog å fange publikums oppmerksomhet under hele filmen.

Alt i alt syntes jeg New Moon var en god film, men kommer ikke helt opp i høyden siden den ikke passer for noen andre enn målgruppen og jeg tror den hadde blitt bedre med mer action i.