Det kritikerroste rockebandet Phone Joan kommer til Tromsø 18. juli. Først skal de ha en akustisk lunsjkonsert på Backbeat klokken 15.00, siden går de på scenen på Driv en halvtime over midnatt.

- Vi har aldri vært i Tromsø før, så vi vet ikke helt hvordan vi blir mottatt. Men bassisten vår, Randi (Gudmundsen, red.anm) er fra Alta. Jeg vet ikke om det har noe å si, forteller trommeslager Elisabeth Nesset.

For de som ikke har hørt om Phone Joan før så er det et band som spiller hovedsaklig bluesrock. Deres siste album, "Turning Pages", har høstet god kritikk og har for eksempel fått terningkast fem av dagbladet. Det blir ofte sagt at de ligner på The White Stripes, noe som er et kvalitetsstempel i seg selv. Hvis du enda ikke er overbevist så har den amerikanske produsenten Vance Powell tatt bandet under sine vinger. Powell, som har jobbet med Kings of Leon og Jack White.

For de som har hørt musikken deres fra før, trengs det ikke å si noe mer. Det er bare å møte opp.

- Vi spiller jo for det meste ganske tung bluesrock, med tydelig inspirasjon fra 70-tallet. Det blir musikk fra det siste albumet, men ellers en ganske god blanding, forteller Nesset.

Hun forklarer at det er første gang bandet spiller i Nord-Norge, og i det siste har de vært på en skikkelig Nord-Norgesturné.

- Jeg synes responsen nordpå har vært bra, så jeg håper vi blir godt mottatt i Tromsø også. Vi kan i alle fall love mye energi, og mye død og fordervelse!