Tirsdag hadde Døgnvillfestivalen fått inn 30 påmeldte bidrag fordelt utover Troms, Alta, Harstad og Finnsnes. 12 av disse er fra Tromsø.

– Jeg synes det er helt akseptabelt antall, men det er sikkert mange flere talentfulle musikere rundt om i Nord-Norge som burde gripe sjansen til å vise seg fram, sier markedsansvarlig Stian Johansen i Døgnvill.

Les også: Slik blir årets festivalsommer!

Umiddelbar utvelgelse

Døgnvill talenter er et samarbeidsprosjekt mellom Sparebanken Nord-Norge, Døgnvill, Jekta Storsenter, Mack og de fire mediehusene iTromsø, Folkebladet, Harstad Tidende og Altaposten.

Vinneren, som må være mellom 15 og 25 år får stå på Døgnvills scene når festivalen avvikles i slutten av august.

Allerede 7. juni begynner de lokale semifinalene, første avvikles på Finnsnes, før påfølgende semifinaler i Alta, Harstad og til slutt i Tromsø. Det er plass til ti bidrag fra hvert sted.

- Etter påmeldingsfristen vil utvelgelsen skje umiddelbart. Da vil vi offentliggjøre alle navnene, sier Johansen.

– Skynd dere

Johansen mener det er høyt nivå på de innsendte bidragene, men oppfordrer fortsatt enda flere til å melde seg på før tidsfristen.

– Det jeg har hørt av de påmeldte viser at det spirer og gror blant unge musikere i landsdelen. Nå må alle de andre som ikke har meldt seg på skynde seg slik at de får muligheten til å stå på Døgnvills scene, sier Johansen.

JAKTER PÅ TALENTER: Geir Håvard Hanssen (Sparebanken Nord-Norge), Kristin Ballovarre (Mack), Hogne Rundberg (Døgnvill, Laila Myrvang (Jekta) og Liv H. Brandvoll (iTromsø) er på jakt etter talenter som vil opptre på Døgnvill. Foto: Tom Benjaminsen