Etter en lengre periode uten noen nye artistslipp, avslørte ledelsen i Døgnvill i ettermiddag at Dumdum Boys er klar for festivalen siste helga i august.

Les også: Lover store, internasjonale artister

Det norske rockebandet, som har eksistert under dagens navn helt siden 1985, holder fortsatt koken. Det gleder festivalsjef Hogne Rundberg.

- Det er like stort hver gang å høre Dumdum Boys, de har så mange udødelige rockelåter at jeg nesten blir stum. "Splitter pine", "Lunsj i det grønne", "En vill en", "Boom Boom", "Slave", "Det er hull i himmelen", "Englefjes", ja det er så mange at vi ikke vet hva som kan slå dem på den norske scenen. Jeg så dem første gang i 1991 og var frelst fra første stund, og så jeg dem nå nylig på Tydalsfestivalen. Jeg synes faktisk de låter bedre enn noen gang, sier Rundberg i en pressemelding.

Les også: Endrer Cashless

Sist gang Dumdum Boys spilte på Døgnvill var i 2009, og da leverte de ifølge festivalledelsen en heidundrende konsert. Denne gangen har de fått i oppgave å spille på festivalens åpningsdag.

- Bandet skal ut som nest siste band på hovedscenen. Headliner for torsdag kveld vil bli annonsert i løpet av kort tid. Vi hadde egentlig lyst til å vente med å slippe Dumdum Boys, men så spurte vi våre Døgnvillvenner på Facebook om de ville ha en nyhet i dag, svaret var ja, forklarer leder for markedsavdelinga, Helge M. Markusson.

Så langt er følgende artister klar for årets festival: Avicii (S), Faithless (UK), Dumdum Boys, Violet Road, Sirkus Eliassen, Kid Exodus, Kurt Nilsen, Ole Paus, Vishnu.

To av Døgnvills tre headlinere er imidlertid ennå ikke i boks.

Festivalsjef i Døgnvill, Hogne Rundberg, gleder seg stort til gjensynet med Dumdum Boys. Foto: MARIUS HANSEN