Debatt

«Utlendinger i norske fengsler»

- Etter Fremskrittspartiet kom i regjering har soningskøene i norske fengsler gått betraktelig ned.

Tromsø Fengsel. Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen

meninger

En av grunnene til dette er at man har sett på muligheten for at kriminelle utlendinger skal sone i sine respektive hjemland.

Ifølge kriminalomsorgen ble det gjort totalt 63 soningsoverføringer i 2015, noe som tilsvarer en innsparing på 41.091 fengselsdøgn i Norge. Dette gir videre et gjennomsnitt på 652 døgn, som tilsvarer 113 fengselsplasser med 100 prosent belegg i ett år.

Les flere debattinnlegg her.

63 utlendinger i norske fengsler ble altså i fjor overført til soning i sine respektive hjemland. Tallet er høyere en noensinne, som resultat av at Fremskrittspartiet i førersetet.

Det har tidligere vært et problem med at soningskøene har vært for lange, noe som resulterer i at de som er dømt ikke får sonet straffen sin innenfor rimelig tid. Soningskøen er fortsatt for lang, men det er derfor meget gledelig at man frigjør plasser i norske fengsler ved å sende kriminelle utlendinger til soning i utlandet, og fortrinnsvis i deres respektive hjemland.

LES OGSÅ: «Kvalitet viktigere enn ideologi»

Fremskrittspartiet har i lang tid snakket om nettopp disse reelle utfordringene, og det er godt å se at denne politikken gir reelle resultater. Politiet får nå betydelig mer ressurser til å håndtere utenlandske kriminelle, nettopp fordi regjeringen satser på å overføre utlendinger til soning utenfor Norge.

LES OGSÅ: Tromsø-menn fengslet i Litauen får reise hjem

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger