DEBATT

«En drivkraft for frivillighet»

FOTBALL-POLITIKER: Brage Larsen Sollund spilte fotball med Ramfjord-spillerne der det nye kunstgresset skal komme.  

meninger

Det er en kjent sak at politikere skryter av frivilligheten i festtaler. Da vi kom til makten lyttet vi til hva de sa og la penger bak ordene. Vi hørte at de savnet kommunen i relativt små prosjekter og opprettet et fond for nærmiljø og frivillighet i juni. Dette verktøyet sikrer at kommunen kan gå inn i prosjekter, gjerne sammen med andre fond og stiftelser, samtidig som det er frivilligheten som driver fram prosjektene.

Relativt små kommunale bidrag og stor dugnadsånd har gjort at dette fondet har bidratt til å realisere mange gode prosjekter i Tromsø. Nå begynner vi å se resultatene og bare i år har vi gjennom dette fondet kunne bidratt til at følgende prosjekter blir realisert:

– Skateanlegg i Ersfjord

– Kunstgress i Ramfjord

– Innkjøp av friluft og idrettsutstyr til barn som trenger det.

– Rulleskiløype på Kvaløysletta

– Hoppbakker på skoler og oppgradering av de minste rekrutteringsbakkene i Grønnåsen sammen Tromsø Skiklub Hopp

– Nytt amfi og lydutstyr til glede for skolerevyene

– Nytt klubbhus med garderober, dusj og toalett slik at Skarp kan spille A-lagskamper

Skulle kommunen selv gjort dette ville vi knapt fått bygd skateparken i Ersfjord eller kunstgresset i Ramfjorden. Fondet har vært en stor suksess. De virkelige heltene er likevel ildsjelene som jobber dag og natt for nærmiljøet, idretten og Tromsø. Det er de som gjør alle disse prosjektene mulig. Derfor er det godt å ha en støtteordning som støtter deres arbeid og jeg gleder meg til hva vi vil få til sammen i fremtiden.