Arbeidernes internasjonale kampdag

– Norge deltar nå i en farlig eskalering av et fiendtlig forhold til Russland

Her kan du lese Jens Ingvald Olsens appell som ble holdt på Stortorget 1. mai.

Jens Ingvald Olsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Rødt krever at Stortinget utsetter saka om torsketrålpliktene til etter valget, når resten av de grunnleggende prinsippene i fiskeripolitikken skal behandles.

ARBEIDERNES DAG: Mange Tromsøværinger tok turen for å høre appellantene på Stortorget 1. mai. 

meninger

Per Sandberg, fiskeriminister og nestleder i Partiet for folk flest, og Norges Donald Trump-wannabe, er i ferd med å begå norgeshistoriens største ran fra folk flest.

Hans forslag innebærer at den steinrike Møgsterfamilien i Austevoll ved Bergen, skal få beholde torskekvoter til en årlig verdi av nesten 3 milliarder kroner som sin private eiendom!   Vi kan ikke la dette skje!

Dette kan ikke hastebehandles i Stortinget nå i mai.

Rødt krever at Stortinget utsetter saka om torsketrålpliktene til etter valget, når resten av de grunnleggende prinsippene i fiskeripolitikken skal behandles.

Som en del av den behandlinga må Stortinget vedta at alle plikttrålkvotene gradvis skal overføres til kystfiskeflåten.

Før det var gått 100 dager med Donald Trump som president i USA, kom det unisont krav fra alle stortingspartiene om at Norge må bruke minst 2% av statsbudsjettet til Nato-forsvaret, leda av USA, og basert på en militærdoktrine der Russland er Norges evige fiende!

Vi trenger et nasjonalt forsvar kombinert med et varig og godt forhold til våre naboer, inkludert Russland.

Norge deltar nå i en farlig eskalering av et fiendtlig forhold til Russland.

Befolkninga i Norge er ikke tjent med dette!

Norge har som USAs tjener i Afghanistan, Irak, Libya og nå i Syria vært med å bringe nød, ødeleggelser og fordervelse til millioner av uskyldig mennesker i den fattige verden. Vi har fått historiens største flyktningekrise.

Norges allianse med Qatar, Saudi-Arabia, USA og Tyrkia i krigen i Syria er en fullstendig katastrofe.

Vi krever at de norske soldatene må hentes hjem umiddelbart!

Reinflyttinga vi har fulgt den siste uka på NRK viser hvilken fantastisk kulturarv vi har i det arktiske nord, og at det gjennom århundrer er mulig å drive levedyktig næringsvirksomhet på de tilsynelatende skrinne naturressursene som finnes her. For svært mange er dette en helt ny verden de har fått innblikk i. Det gir godt grunnlag for å hindre gruvekapitalens rovdrift på naturen i jakta på superprofitt, nettopp i området til Fàlas-reinbeitedistrikt.

Rødt har over år blitt et mellomstort parti i Tromsø og Troms, men også i Nord-Norge forøvrig. I år er Rødt i ferd med å få et nasjonalt gjennombrudd. Mange nasjonale meningsmålinger har det siste året vært over 3%. Før helga hadde Dagbladet måling på 3,9% for Rødt. Det betyr at det ikke er bortkasta å stemme Rødt.

Kanskje din, og dine venners stemmer, er det som skal til for at Stortinget får en klar styrking av venstresida, både i kampen mot imperialismen, og for en profittfri velferd i Norge.

Fellesskap fungerer!

Til lykke med den internasjonale arbeiderklassens kampdag!