Debatt

Senterpartiet svikter folks trygghet

Senterpartiet og Marit Arnstad forsøker i avisinnlegg etter avisinnlegg å latterliggjøre behovet for endringer i norsk politi.

  Foto: Jon Terje Eiterå

meninger

Dette gjør hun til tross for at Gjørv-rapporten og andre rapporter har avdekket at organiseringen av politiet rammer innbyggerne på en negativ måte.

Senterpartiet sverger til gårsdagens organisering. At mange lensmannskontorer har åpent kun fire timer i uka, er helt ok for Senterpartiet. At mange lensmannskontorer heller ikke makter å stille patruljer og drive god etterforskning er også greit for Senterpartiet. Senterpartiet svikter folks trygghet på populismens alter.

Forskjellene og kvaliteten i Politi-Norge har vært for store. Det har særlig rammet distriktene. Politireformen frigjør politikraft til operativ tjeneste, og etterforskningsmiljøene settes i stand til å løse de store og vanskelige sakene i hele landet.

Det er blitt 1.800 flere årsverk i politiet over hele landet. Tre nye topp moderne politihelikoptre er satt i bestilling. Dagens politihelikoptre er ombygget for å kunne skyte fra. Politiets innsatspersonell har økt treningsmengden. 1.000 politifolk er nå i stand til å håndtere skarpe situasjoner, en fordobling på fire år. Samtlige politidistrikter fått pansrede kjøretøyer.

Beredskapstroppen er satt på fem minutters beredskap og forsterket. Politiet har fått moderne teknisk utstyr i kjøretøyene som oppklarer og ferdigstiller saker på stedet.

For Høyre vil trygghet for innbyggere alltid være statens viktigste oppgave. Et trygt Norge forutsetter politiske partier som har kraft til å gjennomføre nødvendige endringer, og ikke bedriver med fornekting av fakta og folkebedrag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger