Debatt

«I Stig Jakobsens røde boble»

Desperasjonen har inntatt venstresidens mest lojale etter dårlige meningsmålinger. Stig Jakobsen forsøker å latterliggjøre Frp, og fordømmer partiets «nyttige idioter» som han kaller dem. Det er synd han ikke har selvinnsikt nok til å se at han selv faller innenfor kategorien.

FRP-RÅDGIVER: Innvandringsminister Sylvi Listhaugs (bildet) rådgiver langer ut mot iTromsø-redaktør Stig Jakobsen.   Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

meninger

Det er mulig Jakobsen kun leser iTromsø, men for den øvrige befolkning som følger med på både TV, radio, papiraviser, internett og ikke minst sosiale medier har Frp vært blant de mest synlige partiene denne valgkampen. At Jakobsen evner å lire av seg påstander som overhodet ikke stemmer med virkeligheten, vitner om at han har helt andre motiver enn sannheten.

Les kommentaren til Stig Jakobsen her.

Hvis Frp og innvandring har kommet i skyggen, som han så mesterlig hevder, hvordan har da Sylvi Listhaug klart å notere seg 2.310 oppslag i løpet av én måned, siden hun kom fra fødselspermisjon? Det er kun Jonas Gahr Støre og Erna Solberg som er mer synlig. Dette er ikke tatt ut fra «følelsen», men fra medieovervåkningstjenesten Retriever.

Siden Listhaug kom tilbake har hun toppet engasjementsstatistikken på Facebook, og knuser både Erna og Støre som bruker enorme beløp på å sponse innlegg.

De øvrige pallplassene er tatt av Siv Jensen og av Frps partikonto. Siden hun kom fra permisjon har hun nådd flere millioner nordmenn hver eneste uke via sosiale medier. Helt uten å bruke enorme valgkampbudsjetter på å spre budskapet.

Det er ingen tvil om hva som engasjerer folk flest, når det ikke sitter redaktører eller forståsegpåere som mellomledd mellom politikerne og vanlige folk.

I løpet av denne måneden har Frp vært veldig synlige omkring mange saker. Vi vil fjerne eiendomsskatten, eldreomsorgen skal få et ytterligere løft, vi vil bygge mer vei og vi har tenkt å ha kontroll med grensene og innvandringen til Norge.

Vi vil ikke ha nye innvandringseksperiment fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet, hvor de sier «velkommen» og utløser nye asylstrømmer slik de gjorde i 2015.

Ved å tro så lite om velgerne som Jakobsen åpenbart gjør, har han ingen tiltro til vanlige folk. Folk flest er ikke dumme, og de husker veldig godt migrasjonskrisen i 2015 hvor Ap-leder Støre inviterte 10.000 flyktninger til Norge.

Etterpå kom migrantene over Storskog og sa «Dere inviterte oss. Her er vi». Ifølge en helt fersk måling i Dagbladet ønsker syv av ti nordmenn enten like få flyktninger eller enda færre enn fjoråret, som var det året med lavest asylinnvandring på 20 år på grunn av Frp og innvandringsminister Sylvi Listhaug.

Det er kun Frp som kan kjempe for disse velgerne. De øvrige partiene konkurrerer om å appellere til den minste gruppen, med 21 prosent som ønsker flere flyktninger til Norge.

Folk har for lengst forstått det sterke presset på den norske velferdsmodellen og ikke minst våre verdier. Skal vi trygge velferdsmodellen og sikre våre verdier må vi stå opp for dem, og begrense innvandringen til Norge.

Det virker som enkelte med føttene plassert langt ute på venstresiden gjør sitt ytterste for å forhindre innvandringsdebatt. Det har de gjort i lang tid.

Ved å dra rasisme-kortet ved flest mulig anledninger har de forsøkt å kneble debatter om helt grunnleggende og problematiske sider ved høy innvandring til Norge. Men folk har heldigvis våknet for lenge siden, og det kommer Frp til å merke ved dette valget.

Siste måling hos NRK viste at Frp tok et solid sprang oppover og noterer seg 16,7 prosent – bedre enn valget i 2013. Fasiten får vi på valgdagen, ikke i kommentarsidene hos mediene.