Debatt

«Hva tror du, Per-Willy?»

For en uke siden utfordret jeg Per-Willy Amundsen fra Frp til å svare på et enkelt, men avgjørende spørsmål: Er du fortsatt klimafornekter? Men den ellers så taleføre statsråden har vært stille, selv i et av de mest fundamentale spørsmålene vi politikere står ovenfor.

Martin Henriksen (Ap).  Foto: Øivind Arvola / Harstad Tidende.

meninger

Klima vil prege de fleste beslutninger som tas. Dersom temperaturen stiger over 2 grader vil det få alvorlige og irreversible konsekvenser. Det er derfor avgjørende at de som styrer faktisk tror at klimaendringene er reelle.

Jeg og Ap tror på forskerne, som er øredøvende enige om at mennesker påvirker klimaet negativt. Å lukke øynene for advarslene er farlig og uansvarlig.

For Ap er klima en av våren viktigste saker. Vi jobber for å hindre de mest alvorlige konsekvensene av at temperaturen øker. Ny, utslippsfri teknologi må utvikles innen veitransport, biodrivstoff, klimavennlig skipsfart og karbonfangst- og lagring.

Det må bli lettere å ta grønne valg. Og Ap vil bruke klimapolitikken til å utvikle nye muligheter i nord; grønn industri, grønne arbeidsplasser, klimaforskning og verdensledende kunnskap om Arktis.

Ap vil føre en aktiv klimapolitikk. Og vi kan garantere at det ikke vil sitte en eneste klimafornekter i vår regjering. Kan Frp og Høyre love det samme?

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger