Debatt

«Jeg sitter igjen med en følelse av at NRK-sjefen egentlig heter Kim Il Eriksen og har DABet seg ut»

Ser at vi har besøk av den blå DAB-vognen til stor forundring for oss radiolyttere på FM. Her serveres bløff etter bløff etter oppskrift fra propagandakunstens grunnlegger. Gjentar man en løgn ofte nok blir det en sannhet til slutt.

  Foto: Hans Viktor Øye

meninger

NRK- og P4-eide Digitalradio Norge leder an i propagandaen om fortreffeligheten til DAB, noe som rett og slett ikke er riktig, da lydkvaliteten vil bli forringet og et begrenset geografisk område blir dekket i forhold til FM-sendingene.

Har verken sett eller hørt at vi, befolkningen, har ytret ønske om å forlate FM for å gå til denne gamle, sære teknologien DAB.

Hvor man enn er i verden, det være seg ørkenen i Sahara, Canada, Dubai, USA, Afrika, Afghanistan, Thailand, Kina og så videre – ja, i hele verden er det bare å ta opp sin FM-radio og slå på og du vil få inn radio med tale og musikk.

Men ikke i vårt lille land Norge. Koselig hva? Og det er det eneste landet i verden uten riksdekkende FM-nett.

FM er en verdensstandard. Lille Norge skal nå fortelle verden at den må digitaliseres ved hjelp av en gammel teknologi som DAB. Nå er en “+” kommet til DAB-en, siden teknologien er så gammel at man må pynte bruden.

Siden DAB-sendingene går på den doble frekvensen av FM-sendingene blir rekkevidden halvert. Og da blir arealdekningen bare en fjerdedel av FM-sendingene!

Resultater er at man må ha mange flere DAB-sendere for å dekke samme geografiske område som en FM-sender dekket. Energiforbruket økes betraktelig i disse grønne tider.

Streaming fra nettet er allerede her, og rett rundt hjørnet ser vi 5G komme fossende slik at alle vil få sine radiobehov dekket i nær fremtid. Det er bare å sitte stille å høre på FM til ny digital overføringsteknikk er etablert.

Er det ingen politikere som ser galskapen ved nedstengningen av vårt riksdekkende FM-nett? Ser at til og med tegneserien Pondus har sett galskapen ved denne nedstengning.

Her oppfordrer jeg at både Møre og Romsdal samt Troms og Finnmarks-benken tar saken opp i Stortinget. Det er ikke for sent! Vis nå et initiativ i sakens anledning!

NRK sin utrolige bruk av lisenspengene våre til tvangsinnføring av DAB øker utgiftene og da er en lisensøkning om hjørnet. Med andre ord en DAB-avgift er født. Jeg sitter igjen med en følelse at NRK-sjefen egentlig heter Kim Il Eriksen og har DABet seg ut!

Men nå skal Medietilsynet se på NRK sin generelle virksomhet og da håper jeg at nedleggelse av riksdekkende FM-nett blir et tema.