«Hvordan kan de folkevalgte ha moralsk ryggrad til å avspise pensjonistene, år etter år?»

For fjerde år på rad opplever vi en negativ realvekst for løpende pensjoner.

Pensjonisters kjøpekraft går ned. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix 

meninger

Landsforbundet for offentlige pensjonisters hovedkrav i årets trygdeoppgjør var at løpende pensjoner skal følge lønnsutviklingen til de yrkesaktive. Det har ikke skjedd.

Mens de yrkesaktive får et lønnstillegg på 2,8 prosent, er pensjonistene avspist med et tillegg på 1,92 prosent grunnet en underregulering på 0,75 prosent og etterslep fra fjoråret.

Med en forventet prisøkning for inneværende år på 2,1 %prosent, får altså pensjonistene i år en nedgang i forventet kjøpekraft på cirka 0,2 prosent.

Resultatet av at pensjonene får en negativ realvekst, og ikke lenger følger samme lønnsutvikling som for de yrkesaktive, er at den summen man har i pensjon blir mindre verdt år for år.

Når dette skjer så mange år på rad blir resultatet en betydelig nedgang i kjøpekraft for pensjonistene.

Hvordan kan de folkevalgte ha moralsk ryggrad til å avspise så grovt en gruppe i samfunnet som i hele sitt aktive arbeidsliv, år etter år, er blitt pålagt å betale inn til pensjonskassen en sum for å sikre pensjonistene en anstendig alderdom.

Hvor mange år på rad vil regjeringen fortsette å krympe våre pensjoner? De folkevalgte bør merke seg at selv om vi ikke har forhandlingsrett, har vi stemmerett ved neste korsvei.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger