Debatt:

Feil om eiendomsskatten

Hør her, Arild Sandvoll og dere andre som elsker å snakke og skrive om eiendomsskatten, skriver Gerd Bjørhovde.

EIENDOMSSKATT: Gerd Bjørhovde, SV.  Foto: Christina Svanstrøm

meninger

Det er pussig hvordan en del «sannheter» holder seg år etter år, for ikke å si fra valgperiode til valgperiode. Nå sist gjelder det innlegget til Arild Sandvoll om eiendomsskatten i iTromsø 14.9, der han hevder at «da Høyre styrte med Rian som ordfører, hadde vi ikke eiendomsskatt».

Jeg representerte SV i kommunestyret fra slutten av 1980-tallet og var i perioden 1991–99 gruppeleder for samme parti i både formannskap og kommunestyre. Vi hadde da vitterlig eiendomsskatt da også, og det mens både Erlend Rian og Alvhild Yttergård, begge Høyre, var ordførere.

Dette snakkes det lite om i dag. Riktignok var satsene da såpass lave at folk ikke gjorde noe stort nummer av det, men nevnt ble det av og til, ikke minst når man snakket om at det måtte gjøres en skikkelig jobb med nye vurderinger av takstene på eiendommer for at den kunne bli mer rettferdig.

Så hør her, både Arild Sandvoll og dere andre som elsker å snakke og skrive om eiendomsskatten: Både ordførerne Erlend Rian og Alvhild Yttergård holdt ut med eiendomsskatt som en del av budsjettene uten å ta skade på sin sjel av det. Tror jeg.