iTromsø mener:

Lang ferd før terminalen er helt i havn

Havnedirektøren tar nå grep for å forbedre den skandaløse nyterminalen i byen. Det er bra – og det haster!

Det er mange sterke meninger om havneterminalen. iTromsø mener det fortsatt er lenge igjen før den er helt i havn.  

meninger

Det er allerede gjort flere utbedringer som skal gjøre havneterminalen mer brukervennlig for reisende. Nå skal flere sitteplasser inn, og havnedirektør Jørn-Even Hanssen vurderer også ny rulletrapp for reisende med hurtigbåten. Det er en klok vurdering.


Slik vil havnedirektøren utbedre den utskjelte terminalen

Det er allerede gjort flere utbedringer som skal gjøre havneterminalen mer brukervennlig for reisende. Nå skal flere sitteplasser inn, og havnedirektøren vurderer også ny rulletrapp for reisende med hurtigbåten.


Den nye havneterminalen på Prostneset har fått mye kritikk i løpet av de første tre månedene den har vært i drift. Terminalen har blitt sterkt kritisert for bratte trapper, manglende rulletrapper, elendige logistikk-løsninger – og ikke minst at de reisende fortsatt må stå ute på ei flytebrygge i all slags vær.

– Jeg håper at ikke siste dom over terminalen har falt. Det er fortsatt litt tidlig å dømme bygget. Vi har ambisjoner, og skal få bygget til å fungere mye bedre enn det har gjort i oppstartsfasen. Den viljen er stor både hos Tromsø havn og Troms fylkeskommune, sier havnedirektør Jørn-Even Hanssen til iTromsø.


Har vært fullbooket hver helg siden de åpnet restauranten

3. september åpnet restaurantkjeden Graffi Grill i førsteetasjen av Tromsø Havneterminal. Siden da har de vært fullbooket hver helg.Det er gode signaler som de reisende helt sikkert vil notere seg – og huske. Grepene som foreløpig er tatt, er at det på de mest hektiske dagene, torsdag og fredag, er leid inn Securitas som hjelper til med å styre publikumsstrømmen. Skiltingen er blitt bedre.

Og ikke minst: Dørene ut fra venterommet på terminalen holdes nå stengt slik at passasjerer ikke skal kunne gå ut til flyttebrygga før det er klart for ombordstigning, noe som annonseres over høyttaleranlegget. Det er også bestilt flere sitteplasser for både buss- og hurtigbåtpassasjerer.

Nå vurderes også byggtekniske endringer, blant annet rulletrapp. Og det meste tyder på at det blir nødvendig for å få terminalen opp på det nivået de reisende fortjener. Men som Hanssen sier: – Det er et langt lerret å bleke. Det vil i så fall involvere gode arkitekter, planavdeling og lignende.


Kommentaren:

Den nye havneterminalen på Prostneset i Tromsø er en skandale

Den nye havneterminalen på Prostneset i Tromsø er en skandale, skriver Steinulf Henriksen, sjefredaktør i Folkebladet.


Men det må bare gjøres! Og selv om ferden mot en funksjonell og publikumsvennlig tunnel ikke kan fullføres over natta, må man rett og slett rykke tilbake i retning det som var utgangspunktet for havneterminalen – og gjøre deler av jobben på nytt.