Vi møter ofte Venstre-politikere som mener at vi i Miljøpartiet De Grønne urettmessig svartmaler regjeringens klima- og miljøpolitikk. At vi i stedet for å kritisere, burde heie dem fram. Etter en uke hvor Venstre åpnet for gruvedrift på havdypet, hoppet av sitt eget forslag om markalov for Bymarka i Trondheim, og åpnet for dumping av gift i Repparfjorden må jeg få lov til å spørre: Er det dette dere vil at vi skal juble for, Venstre?

I 2014 var sårbare økosystem i norske fjorder så viktig for nåværende miljøminister Ola Elvestuen (V) at han tok opp saken med miljøminister Tine Sundtoft.

– Dette vil innebære at man legger Repparfjorden død for mange tiår fremover, sa Ola Elvestuen til NRK i den anledning.

«Dette er en av de viktigste miljøsakene ved siden av klimakampen. Man skal aldri, aldri, aldri gi seg i så viktige saker». Dette kunne vært mine ord, men sitatet er hentet fra Trine Skei Grande på sommerleir hos Grønn Ungdom i 2015. Hun snakket om gruvedeponi i Førdefjorden.

Hva skjedde med «miljøpartiet» Venstre?

Når jeg leser gamle medieoppslag fra tiden før Venstre gikk i regjering så ser det ut til at vi en gang mente en del av det samme i klima- og miljøpolitikken. Men fire år er lenge i politikken, og handling taler veldig mye høyere enn ord.

Jeg skulle gjerne ha jublet for klimaseire, men da må dere gi dem av oss som bryr seg om miljøet noe å rope hurra for. Det haster.