Debatt:

Er det dette dere vil at vi skal juble for, Venstre?

Hva skjedde med «miljøpartiet Venstre», spør Une Bastholm (MDG) i dette debattinnlegget.

Aksjon Nei til gruvedumping i Repparfjord foran slottet i Oslo fredag  Foto: Scanpix

meninger

Vi møter ofte Venstre-politikere som mener at vi i Miljøpartiet De Grønne urettmessig svartmaler regjeringens klima- og miljøpolitikk. At vi i stedet for å kritisere, burde heie dem fram. Etter en uke hvor Venstre åpnet for gruvedrift på havdypet, hoppet av sitt eget forslag om markalov for Bymarka i Trondheim, og åpnet for dumping av gift i Repparfjorden må jeg få lov til å spørre: Er det dette dere vil at vi skal juble for, Venstre?

I 2014 var sårbare økosystem i norske fjorder så viktig for nåværende miljøminister Ola Elvestuen (V) at han tok opp saken med miljøminister Tine Sundtoft.


Hundrevis demonstrerte mot utslipp i Repparfjorden

Flere hundre mennesker trosset vær og vind lørdag for å demonstrere mot at regjeringen åpner for dumping av gruveavfall i Repparfjorden.

 

– Dette vil innebære at man legger Repparfjorden død for mange tiår fremover, sa Ola Elvestuen til NRK i den anledning.

«Dette er en av de viktigste miljøsakene ved siden av klimakampen. Man skal aldri, aldri, aldri gi seg i så viktige saker». Dette kunne vært mine ord, men sitatet er hentet fra Trine Skei Grande på sommerleir hos Grønn Ungdom i 2015. Hun snakket om gruvedeponi i Førdefjorden.

Hva skjedde med «miljøpartiet» Venstre?


Debatt:

Språklig giftdumping i avisspaltene

Det er ikke morsomt å se alvorlige samfunnsproblemer behandlet overflatisk og innsiktsløst, mener Kristoffer Rypdal (MDG) om Egon Holstads innlegg om Nussir-saken.

 

Når jeg leser gamle medieoppslag fra tiden før Venstre gikk i regjering så ser det ut til at vi en gang mente en del av det samme i klima- og miljøpolitikken. Men fire år er lenge i politikken, og handling taler veldig mye høyere enn ord.


Høyre-ja til gruvedrift

Troms og Finnmark Høyre stemte ja til gruvedrift. Et grønt skifte trenger mineraler, mener partiet.

 

Jeg skulle gjerne ha jublet for klimaseire, men da må dere gi dem av oss som bryr seg om miljøet noe å rope hurra for. Det haster.