Takk for at du gir håp

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har gått med bøsse, organisert innsamlinger, solgt vafler, arrangert løp, konserter og russerevyer.

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen 

meninger

Under årets innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft har over 20.000 bøssebærere banket på dører fra nord til sør, og det norske folk har åpnet både dør og lommebok. Nordmenn har også vist sin enorme giverglede på Vipps, på SMS og gjennom innsamlinger på Facebook. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for dem som rammes av en kreftform med lav overlevelse.

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har gått med bøsse, organisert innsamlinger, solgt vafler, arrangert løp, konserter og russerevyer. Din innsats er uvurderlig. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon!

Engasjementet i Tromsø og omegn har vært enormt. Vi ønsker å rette en varm takk til Kamran Afzal. Takk for at du sto fram med din personlige historie i iTromsø, for å løfte årets tema. Vi ønsker å rette en stor honnør til Carla Grape, Maja Fosse Marjala og russen ved Kongsbakken VGS. Synne Grønbech, Sara-Kristin Mortensen og russen ved Tromsdalen VGS. Shadi Ek, Jan Kristian Killie Nilsen og russen ved Kvaløya VGS. Janis Stepanek Westerbotn og russen ved Breivang VGS. Lovise Nilsen, Elise Johannessen og russen ved Ishavsbyen VGS.

Ekstra stas var det i år å få god hjelp med bøssebæring fra UiT. Til sist ønsker vi å takke The Edge, som stilte hotellet til disposisjon for næringslivsstafetten i samarbeid med Næringslivforeningen. Til sammen har næringslivet i Tromsø, samt ovennevnte komiteer bidratt til å samle inn 723.465,- kroner til kreftsaken. Vel blåst aksjon!

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag til årets aksjon. Ditt bidrag er med på å gi flere kreftpasienter den aller beste følelsen i livet. At de får leve videre.

I Troms har det blitt samlet inn 1.956.893,- kroner. Og på landsbasis har dette så langt resultert i nærmere 40 millioner kroner. Rett og slett helt fantastisk. Vi lover å forvalte pengene godt.

I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle mer presis og effektiv behandling. Historien har vist oss gang på gang at det er mulig, men fremskrittene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombrudd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere har bidratt til kommende fremskritt.