Debatt:

Dropp pilsen i parken

Konsekvensene av at forbudet mot å kunne drikke alkohol i park, blir opphevet er at parkene her i landet kan bli enda en ny arena for fri fyll, frykter lederen i Tromsø omegn KrFU.

Hjertesak: Markus N Hansen i Tromsø omegn KrFU vil ikke ha alkohol ute i det offentlige rom.  Foto: iTromsø-arkivbilde

meninger

Fellesferien er startet og sommeren er for alvor slått inn. Solen titter endelig fram sammen med en etterlengtet temperaturøkning. Sammen med dette kommer også den tradisjonelle sommerdebatten rundt «pils i park». I dag er det et forbud mot å drikke pils i park, og slik ønsker KrFU å beholde det.


Skåler for stortingsvedtaket: – Jeg ser ikke noe problem ved at folk skal sitte i bukta og ta seg en øl

Politikerne fra Fremskrittspartiet og Høyre i Tromsø skåler for å oppheve forbudet om å nyte alkohol offentlig.

 

En park er en fellesarena hvor hele samfunnet kan tilbringe tid, og om sommeren blir det ekstra mye brukt til å nyte sol og varme. Det er et sted hvor familien kan tilbringe tid sammen eller hvor vennegjengen kan møtes for å grille. Et livlig sted hvor sommeridyllen kommer fram.

En fellesarena bør være et trygt og inkluderende sted, og ikke et sted for fri fyll. Det bør være et sted hvor foreldre kan ta sine barn uten å måtte bekymre seg for å la de leke for seg selv. Det bør være et sted hvor studenter kan avkoble fra skole uten å stresse over alkohol.


Truer med å anmelde Nordting for vodka-stunt under Festspillene: – Blåst ut av alle proporsjoner

Nordting har mottatt mye oppmerksomhet etter å ha servert vodka under festspillåpningen i Harstad for to uker siden. Nå kan de bli anmeldt.

 

Det er i dag nesten hundre tusen barn som vokser opp i hjem med alkoholproblemer. Dette er da nesten hundre tusen barn som vil ha problemer med å bli med vennene i parken, dersom de frykter det vil være alkohol der. Studentenes helseundersøkelse sies at 44 prosent av alle studenter har et risikofylt eller skadelig forhold til alkohol.

Dette er da 44 prosent av alle studenter som kan droppe å bli med vennegjengen på grilling fordi de føler drikkepress. Som politisk parti har KrFU ansvar for at samfunnet vårt er trygt og godt, spesielt for de svakeste og mest sårbare i samfunnet.

Noe vi gjør i høyest mulig grad ved at vi har en krystallklar mening i denne debatten. Vi svikter ikke den enkelte, men tar opp kampen for dem.


Høyre vil ha pils i park og sterkere øl i butikk

Høyres landsmøte vil la folk få nyte øl i parken og kjøpe litt sterkere øl i butikken.

 

Konsekvensene av at forbudet mot å kunne drikke alkohol i park, blir opphevet er at parkene her i landet kan bli enda en ny arena for fri fyll – og de arenaene har vi mer enn nok av.

Jeg er stolt av å representere KrFU sin politikk i denne debatten. For vi viser virkelig at vi bryr oss om alle i samfunnet. Vi er ikke redd for å si ifra, for dette er en hjertesak for oss.


Ja til en parkpils?

Det blir neppe ekstremt mye flatfyll om det blir legalisert å ta seg en pils i Telegrafbukta.

 

Jeg er stolt av at jeg kan dra til en park hvor alle kan føle seg velkommen. En park som er overfylt av familier representert ungt og gammelt. Vennegjenger som nyter sommeren med engangsgrill og volleyball. Eller de som bare ligger på bakken i jakten på en etterlengtet brunfarge.

For det er ikke alkoholen som gjør den perfekte sommeren, det er et varmt og inkluderende samfunn hvor alle føler seg velkommen til å nyte solværsdagene. God sommer.