Vedtatt kommunedelplan for idrett og friluftsliv har Tromsø Spektrum øverst på prioriteringslista.

Det er nå kommet et initiativ om at «event»-delen flyttes til Nordbyen-prosjektet i sentrum. «Event»-delen skal være for de store arrangementer. Eksempelvis landskamper i håndball, europacup i volleyball etc. Eventuelt også som en konsertarena, idrettsgallaen, Melodi Grand Prix osv.

Uten denne spesielle «Event-delen» vil anlegget på Templarheimen kunne realiseres både raskere og billigere, samt at idretten ikke risikerer å bli fortrengt av konserter etc. Dette anlegget på Templarheimen har fått arbeidstittelen «Templarheimen Arena.»

Templarheimen Arena er skissert med seks ballflater og en innendørs friidrettsarena, samt kafé-område og noe tilskuerkapasitet. Et anlegg som kan benyttes til trening, seriespill/stevner og turneringer. En fantastisk mulighet, ikke minst for aktivitet og breddeidrett.

Ved å etablere en storstue for de store anledninger i sentrum/Nordbyen så mener idrettsrådet at Templarheimen Arena vil dekke de øvrige behov som var skissert i de opprinnelige planene, og vi støtter derfor dette. Vi registrerer at initiativet også har fått tilslutning fra politisk hold.

Templarheimen Arena forutsetter at dagens Tromsøhall rives. Både grunnforhold og byggets forfatning tilsier dette. Alternativet er en omfattende og kostbar oppgradering, samt at hallen i så fall vil måtte stenges i en lang periode.

Det er en forutsetning fra idrettsrådet at før Tromsøhallen kan rives, så må det etableres ekstra hallkapasitet med minimum tre haller/ballflater, gjerne som enkle treningshaller som også kan dekke et behov i de bydelene som ikke har dekning i dag.

Ut over dette er det viktig å få reservert areal til fremtidige idrettsformål i forbindelse med revisjon av kommuneplanens arealdel. Dette slik at idrettslag som har mulighet til å bygge egen hall kan få tilgang til tomt.

Til slutt vil vi oppfordre alle idrettsinteresserte til å få med seg valgkampens idrettsdebatt. Tromsø Bibliotek mandag 2. september kl. 18.00.