Årsaken var at rapporten bare måler flyreiser én vei, og attpåtil bruker altfor lave tall for den delen av reisen de faktisk tar med. Det er ikke bare Sletner eller vi i CLIA som hevder dette, som innlegget temmelig nedlatende hevder og karakteriserer - det er våre beste eksperter på feltet som hevder dette.

NHO reiseliv påstår at deres metode er «den anerkjente måten å gjøre det på». I så fall er det rart at Norges mest anerkjente klimaforskere, Carlo Aall fra Vestlandsforskning og Borgar Aamaas fra CICERO, er så tydelige i sin kritikk. Miljøorganisasjonen «Fremtiden i våre hender» kritiserer også. Det er påfallende at NHO systematisk gjør veivalg i rapporten som reduserer egne medlemmers utslipp til en brøkdel av hva andre kilder og forskere oppgir som riktig.

Når man har tråkket i salaten, bør man i det minste stå stille og ikke fortsette å tråkke, sa sjefredaktør Kåre Valebrokk en gang. Jeg gir rådet videre til NHO Reiseliv, og inviterer organisasjonen med på arbeidet med å redusere klimaavtrykket fra reiselivet. Vi har en stor jobb å gjøre, og vi må gjøre den sammen.