Frp ønsker en enklere hverdag – for folk flest. Alle har kjent på frustrasjonen over skyhøye priser på taxi etter en drosjetur. Gjennom økt konkurranse og lettere etableringsrett vil det medføre mer innovasjon og lavere priser som kommer forbrukerne til gode. Dagens løyveordning bidrar til et monopolisert system som medfører dårligere tilbud for alle.

Derfor oppheves dagens løyveordning i byer med et befolkningsgrunnlag på over 20 000, som Tromsø for å sikre et best mulig tilbud. Dette blir en kjærkommen realitet fra 1. juli 2020.

Ved at drosjeløyvene liberaliseres vil det bli tatt utgangspunkt i at hver sjåfør blir sin egen arbeidsgiver i fremtiden. Gjennom dagens digitaliserte hverdag vil blant annet apper få fritt spillerom slik at kundene kan få mulighet til å vite hvem sjåføren er og hvordan sjåføren behandler sine kunder.

For at delingsselskaper som Uber og Lyft skal få etablere seg legalt i Norge er det også viktig å stille krav. Slike selskaper må skattlegges under norske skattebetingelser, og det skal stilles krav til førstehjelp og bilens tekniske tilstand, før sjåføren kan begynne å kjøre.

Frp er dermed garantisten for at konkurransen i næringen sikres og at forbrukernes interesser blir ivaretatt.