Debatt:

Vil dere ta fra oss den trygghet som vi ønsker å gi til våre pasienter?

Det er brutalt å vite at dørene skal stenges, uten å vite noe om fremtiden konkret, skriver Natalija Klazer, fag- og kvalitetskoordinator ved Kvaløysletta sykehjem.

Fra fakkeltoget utenfor sykehjemmet lørdag.  Foto: Håkon Steinmo

meninger

Tanken på at fra 1. juli blir jeg ikke å ha mine kjære og vante kolleger og pasienter rundt meg, skjærer i mitt hjerte.


Kritikken haglet mot Tromsø kommune under pressekonferansen

Politikere og administrasjon ble møtt med hånlatter og sterk kritikk da de skulle informere om stengingen av Kvaløysletta sykehjem.


Lørdags formiddag fikk vi sjokkbeskjeden om at fra 1. juli 2020 skal Kvaløysletta sykehjem stå tomt. Det vil si at alle 62 pasienter må flyttes før den tid. Vi ansatte skal ikke være bekymret for omplasseringstilbud. Synes dere informasjonen var gitt i riktig tid med tanke på at vi har seks måneder igjen å jobbe her?

Den totale mangelen på informasjon sjokkerer meg rett og slett. Betyr det vi har jobbet for ingenting, når de ikke engang orker å inkludere oss i sine planer om vår fremtid som sykehjem?


Fakkeltog i protest mot stenging av Kvaløysletta sykehjem

Med brennende fakler og folkerop hadde en stor mengde kvaløyværinger samlet seg i protest mot den planlagte stengingen av Kvaløysletta sykehjem.


For mange av oss som jobber her er dette ikke bare en arbeidsplass, men mye mer. For oss fleste er dette hjem nummer to, men jeg kan tenke meg at for noen av oss er dette hjem nummer én.

Natalija Klazer, Fag og kvaliteskoordinator Kvaløysletta sykehjem  Foto: Privat

De fleste av de ansatte som jobber her bor på Kvaløya og har skapt nettverk her. Det er mange som har jobbet her i en mannsalder, og selv har jeg jobbet her i snart 10 år. Det er noe spesielt med dette huset. Dette er et levende hus som forteller vår visjon. Vi alle føler en sterk tilhørighet til dette gamle, men sjarmerende bygget.


Stilte ikke til intervju om Kvaløysletta:

Mens ledelsen på sykehjemmet fortviler, nektet styrende politikere å stille til intervju

Politisk ledelse i kommunen trakk seg fredag fra intervjuavtaler om fremtiden til Kvaløysletta sykehjem. Nå varsler de pressekonferanse lørdag.


Dette huset er gammelt, men fylt av varme og kjærlighet.

Vi har aldri vært redd for å ta utfordringer, og har godt med på det meste av endringer som måtte komme i vår vei. De siste årene har vi klart via nasjonalt prosjekt å lage rutiner som trygger våre pasienter. I over to år har ansatte jobbet for å lage disse rutinene, og nå kan vi endelig si at vi er kommet så langt at vi kan dele våre erfaringer.


Pårørende aksepterer ikke stenging av Kvaløysletta sykehjem, og retter skarp kritikk: – Et overgrep

Pårørende stiller seg fullstendig uforstående til planer om å stenge Kvaløysletta sykehjem, og mener beboerne vil bli utsatt for enorme påkjenninger.


Vil dere ta fra oss den trygghet som vi ønsker å gi til våre pasienter? Som fagansvarlig er jeg meget stolt over ansatte som har sørget for god kvalitet og trygghet til våre pasienter. Vi har følt et press hele veien, men har jobbet harde dager for å tilby en best mulig hverdag for beboerne. Fra beboere kommer til oss til de forlater oss.


Debatten om Kvaløysletta sykehjem:

Fastlege ut mot planene: «Det blir helt meningsløst å fjerne nødvendige plasser»

Det å bli alvorlig syk og svekket med stort hjelpebehov i Tromsø kommune i dag er et sjansespill, skriver fastlegen i dette debattinnlegget.


Det er brutalt å vite at dørene skal stenges, uten å vite noe om fremtiden konkret. Når Kroken skulle stenges, visste de ansatte at de blir få et nytt moderne sykehjem, nemlig Otium. Når Mellomveien skulle legges ned, visste de ansatte at de skulle over til Helsehuset.


Må spare 140 millioner kroner – vil stenge Kvaløysletta sykehjem

Mens pengene renner ut i døgnbøter til UNN, foreslår kommuneadministrasjonen nå å stenge Kvaløysletta sykehjem fra sommeren av.


Mens vi vet ingenting. Ingen konkret plan, ingen som egentlig vet om huset kan renoveres i det hele tatt, eller må jevnes med jorden. Hvordan kan dere kaste oss ut, uten å gi oss garanti på fremtiden?

«Du spør

Hvordan det går

Og jeg lurer på

Om jeg en dag

Skal fortelle deg

At jeg ikke vet

Hvordan kan jeg

Forklare hva jeg har inni

Når det er så mørkt

At jeg ikke ser

Hva som er hva

Jo takk

Det går fint»