Tanken på at fra 1. juli blir jeg ikke å ha mine kjære og vante kolleger og pasienter rundt meg, skjærer i mitt hjerte.

Lørdags formiddag fikk vi sjokkbeskjeden om at fra 1. juli 2020 skal Kvaløysletta sykehjem stå tomt. Det vil si at alle 62 pasienter må flyttes før den tid. Vi ansatte skal ikke være bekymret for omplasseringstilbud. Synes dere informasjonen var gitt i riktig tid med tanke på at vi har seks måneder igjen å jobbe her?

Den totale mangelen på informasjon sjokkerer meg rett og slett. Betyr det vi har jobbet for ingenting, når de ikke engang orker å inkludere oss i sine planer om vår fremtid som sykehjem?

For mange av oss som jobber her er dette ikke bare en arbeidsplass, men mye mer. For oss fleste er dette hjem nummer to, men jeg kan tenke meg at for noen av oss er dette hjem nummer én.

Natalija Klazer, Fag og kvaliteskoordinator Kvaløysletta sykehjem Foto: Privat

De fleste av de ansatte som jobber her bor på Kvaløya og har skapt nettverk her. Det er mange som har jobbet her i en mannsalder, og selv har jeg jobbet her i snart 10 år. Det er noe spesielt med dette huset. Dette er et levende hus som forteller vår visjon. Vi alle føler en sterk tilhørighet til dette gamle, men sjarmerende bygget.

Dette huset er gammelt, men fylt av varme og kjærlighet.

Vi har aldri vært redd for å ta utfordringer, og har godt med på det meste av endringer som måtte komme i vår vei. De siste årene har vi klart via nasjonalt prosjekt å lage rutiner som trygger våre pasienter. I over to år har ansatte jobbet for å lage disse rutinene, og nå kan vi endelig si at vi er kommet så langt at vi kan dele våre erfaringer.

Vil dere ta fra oss den trygghet som vi ønsker å gi til våre pasienter? Som fagansvarlig er jeg meget stolt over ansatte som har sørget for god kvalitet og trygghet til våre pasienter. Vi har følt et press hele veien, men har jobbet harde dager for å tilby en best mulig hverdag for beboerne. Fra beboere kommer til oss til de forlater oss.

Det er brutalt å vite at dørene skal stenges, uten å vite noe om fremtiden konkret. Når Kroken skulle stenges, visste de ansatte at de blir få et nytt moderne sykehjem, nemlig Otium. Når Mellomveien skulle legges ned, visste de ansatte at de skulle over til Helsehuset.

Mens vi vet ingenting. Ingen konkret plan, ingen som egentlig vet om huset kan renoveres i det hele tatt, eller må jevnes med jorden. Hvordan kan dere kaste oss ut, uten å gi oss garanti på fremtiden?

«Du spør

Hvordan det går

Og jeg lurer på

Om jeg en dag

Skal fortelle deg

At jeg ikke vet

Hvordan kan jeg

Forklare hva jeg har inni

Når det er så mørkt

At jeg ikke ser

Hva som er hva

Jo takk

Det går fint»