Et dårlig forsøk

I dette innlegget svarer Ap-politiker Tove Karoline Knutsen Kent Gudmundsen og Sebastian Henriksen fra Høyre.

SVARER: Tove Karoline Knutsen svarer sjefredaktør to Høyre-politikere. .   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

meninger

Kent Gudmundsen og Sebastian Henriksen fra Høyre avlegger meg en visitt med et innlegg i avisa iTromsø. Det er forståelig at de to prøver å rake kastanjene ut av ilden for partifelle og distriktsminister Linda Hofstad Helleland, som for litt siden tabbet seg ut med et særdeles lite opplyst innlegg om Tromsø og Arctic Center på sin Facebook-side.


Debatt:

Kunnskapsløst fra Helleland om Tromsø og Arctic Center

Distriktsminister Linda Hofstad Helleland fra Høyre har et utspill om Tromsø generelt og Arctic Center spesielt som forundrer.Distriktministeren inn i Arctic Center-debatten: – Jeg er veldig forundret over resultatet

Regjeringen blander seg nå inn i den tilspissede striden om Arctic Center. Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (Høyre) er sterkt kritisk til at flertallet i Tromsø kommunestyre i praksis satte kroken på døra for alpinanlegget i Håkøybotn.


Det er også forståelig at de to velger Arbeiderpartiet og undertegnede som prügelknabe, men faktum er at reaksjonene på Hofstad Hellelands innlegg har kommet på tvers av partier og synet på Arctic Center – til og med fra Høyres egne rekker. Dersom Gudmundsen og Henriksen vil lese et fornøyelig og treffsikkert innlegg i sakens anledning bør de sjekke ut Egon Holstads fabelaktige kommentar i denne avis til Hofstad Hellelands utspill. Den satte virkelig skapet på plass.


Kommentaren

Lindas fremragende forakt for fakta og lokaldemokrati

Det er rørende når en statsråd vier oss i nord litt oppmerksomhet i en vanskelig tid.


Når jeg og mange med meg reagerte på distriktsministerens utblåsing på Facebook, så har det å gjøre med følgende faktum: i en ytterst belærende tone fremsetter Linda Hofstad Helleland direkte feilaktige påstander om Tromsø og Tromsø-væringer. Hun kan nemlig fortelle oss at byen har en «fremragende infrastruktur» og at vi må forstå at rundt byen er det mer «urørt natur» enn vi strengt tatt trenger. En ting er at distriktsministeren ikke akkurat har fremstått som en miljøforkjemper, for å si det mildt. Men at hun ikke vet hvor presset Tromsøs veinett er og hvilke trafikale utfordringer denne store kommunen har, er faktisk ganske merkelig.

Sannheten er at Linda Hofstad Helleland tilhører et parti og en regjering som har gjort null og niks for Tromsø. Da det under siste lokalvalgkamp begynte å blåse opp til bompengestrid, kansellerte regjeringen like godt alle byvekstpakkene. Det satte punktum for Tromsøs muligheter til å søke statlige midler for å løse kommunens grunnleggende utfordringer på infrastruktur.

Mange vil også huske Erna Solbergs løfte i valgkampen i 2013 om snarlig realisering av bompengefri E8, et løfte som har drevet for vær og vind i nesten åtte år. Og da statsministeren på besøk nordpå for en tid siden skulle si noe om mulighetene for bygging av jernbane, begynte hun å mumle i høyre munnvik om at fremtidens transportbehov vil kunne løses med «førerløse vogntog»! Ikke så rart, kanskje, at også Høyre-folk reagerer. Og ikke så dumt, heller, at det er stortingsvalg og dermed også regjeringsvalg om litt over et år.