Bankens «rente-termometer» straffer ungdommen aller hardest

Innsenderen av dette innlegget mener bankene driver en uverdig rentehåndtering overfor ungdommene.

BSU-RENTA: Innsenderen av dette innlegget forventer oppjustering av BSU-renta.   Foto: NESVOLD, JON OLAV / NTB SCANPIX

meninger

Hva skjer med BSU (boligsparing for ungdom) og mulighetene for ungdommen til å komme inn på boligmarkedet? Boligbanksparingen og rentebetingelsene for denne kontoordningen får den – Største- nedsettelsen av renten, av alle andre typer sparing!

Nedsettelsen er på hele 1,10 % (3,95 til 2,85) for BSU, mot andre typer sparing ned mellom ca. 1,00 og 0,6 %.

Dette er en helt uverdig rentehåndtering og uforskammet spark på leggen til ungdommen, vår kommende «ryggrad».

Ungdommen vår er optimister, med sunn fantasi og stor tro på seg selv. De er en ressurs med stå-på-vilje, tro på at det ordner seg, og en berikelse for samfunnet vårt. Den viktigste ressursen vi har og som vi trenger mange flere av i tiden fram over.

Regjeringen og samtlige partier på Stortinget har – klart og tydelig – varslet at barn og ungdommen skal i størst mulig grad skjermes for de problemene som har kommet over oss, og trolig vil vare i en ukjent tid fremover.

Bankene får, og har alltid fått, enorme tilskudd og støtteordninger fra staten i krisetider! Likeledes leste man før denne krisen, at bankene skulle dele ut en ikke helt «ubetydelig» avkastning fra store fortjenester fra kundene (ungdommen inkl.) !!!

Bankene får naturlig nok en del pepper for hvordan de opptrer, når det gjelder hastigheten med å sette opp og tregheten med å redusere renten. Som fortjent mener nok mange av kundene.

Når det gjelder håndteringen av ungdommen og dets «livsnødvendige» spareordningen for muligheten å komme inn på boligmarkedet, må finansministeren og Stortingspolitikerne gripe tak i saken omgående.

Til bankene er det bare å si; Å feile er menneskelig, å innrømme feil er medmenneskelig. Forventer innrømmelse om feilhåndtering, og – oppjustering av BSU-renten.

Eller som Dalai Lama sa:

Hvis du vil at andre skal være lykkelig, øv deg på medfølelse! Hvis du vil være lykkelig selv, øv deg på medfølelse.