Arbeiderpartiets samlende avgjørelse viser at partiet har i seg å gå fra ord til handling i Tromsøerklæringa. Det er sprekt av et parti å ha ryggrad til å snu i en sak de har støttet i så mange år. Det bør stå respekt av at flertallet i representantskapet har forholdt seg til ny kunnskap, evnet å se helheten, tenkt fremtidsrettet og tatt en avgjørelse på dette grunnlaget.

Avgjørelsen gir oss innbyggere håp. Ikke bare for naturen, men også strømningene det nå kan åpnes opp for med tanke på de utfordringene vi står i. Arbeiderpartiet viser at de forstår sin samtid. De viser at de er fleksible og modige nok til å legge om kursen. Hvem sa at dette skulle gå knirkefritt?

Det krever mot, kunnskap, evne til å tenke nytt, saklig dialog og fleksibilitet å nå de målene som Tromsøerklæringa fronter i en tid som nå. Arbeiderpartiet har ikke bare forstått sin samtid, men handler også ut fra den.

Bevar Finnheia har gjennom denne saken sett viktigheten av åpne og demokratiske prosesser rundt avgjørelser. Vi har lært at man noen ganger må slåss for demokratiet også i dag.

Til sist ønsker vi å komme med en oppfordring. Dette til partiene som har sett på Arctic Center som den eneste nøkkelen til økonomisk vekst og fremtidshåp i regionen: Snu! Bli med inn i en mer bærekraftig fremtid dere også, når KS-møtet står. For slik det ser ut nå kommer det forhåpentligvis til å bli noe mer levelig der.

Det burde hvile en viss takknemlighet over det.