Debatt:

Det er sprekt av et parti å ha ryggrad til å snu i en sak de har støttet i så mange år

Gruppen Bevar Finnheia mener at det har vært en noe ubalansert dekning av saken i mediene etter representantskapsmøtet til Arbeiderpartiet. Med dette innlegget håper vi å balansere det litt.

Oversiktsillustrasjon av Arctic Center  Foto: Arctic Center

meninger

Arbeiderpartiets samlende avgjørelse viser at partiet har i seg å gå fra ord til handling i Tromsøerklæringa. Det er sprekt av et parti å ha ryggrad til å snu i en sak de har støttet i så mange år. Det bør stå respekt av at flertallet i representantskapet har forholdt seg til ny kunnskap, evnet å se helheten, tenkt fremtidsrettet og tatt en avgjørelse på dette grunnlaget.

Avgjørelsen gir oss innbyggere håp. Ikke bare for naturen, men også strømningene det nå kan åpnes opp for med tanke på de utfordringene vi står i. Arbeiderpartiet viser at de forstår sin samtid. De viser at de er fleksible og modige nok til å legge om kursen. Hvem sa at dette skulle gå knirkefritt?


Knut Wilhelmsen skuffet over Arctic Center-nei - mens AUF jubler

Arbeiderpartiet har for andre gang i år bestemt seg for å si nei til Arctic Center.


Det krever mot, kunnskap, evne til å tenke nytt, saklig dialog og fleksibilitet å nå de målene som Tromsøerklæringa fronter i en tid som nå. Arbeiderpartiet har ikke bare forstått sin samtid, men handler også ut fra den.

Bevar Finnheia har gjennom denne saken sett viktigheten av åpne og demokratiske prosesser rundt avgjørelser. Vi har lært at man noen ganger må slåss for demokratiet også i dag.


Debatt:

Ny kunnskap må bli avgjørende i saken om alpinlandsby på Finnheia

Den 14. september gikk Høyres Erlend Svardal Bøe ut i lokal mediene og ga sin tilslutning til Arctic Center og planen om å bygge en alpinlandsby på Finnheia uten at det var et nytt standpunkt eller noe særlig kontroversielt. 


Til sist ønsker vi å komme med en oppfordring. Dette til partiene som har sett på Arctic Center som den eneste nøkkelen til økonomisk vekst og fremtidshåp i regionen: Snu! Bli med inn i en mer bærekraftig fremtid dere også, når KS-møtet står. For slik det ser ut nå kommer det forhåpentligvis til å bli noe mer levelig der.

Det burde hvile en viss takknemlighet over det.


Vett og uvett om Arctic Center

Representantskapet i lokalpartiet har på torsdag en gylden mulighet til å stake ut en veg som vil gjøre det mulig å få realisert alpinanlegget, skriver Oddmund Enoksen.