Det var med forskrekkelse jeg leste utdrag av regjeringens nylig fremlagte klimaplan i avisen, der står følgende. Et av tiltakene som skal innføres er et pålegg til, kommuner fylker og staten og andre offentlige instanser om at alle biler, også varebiler og bybusser som kjøpes inn fra 2022 skal være utslippsfrie.

Fra før har vi fått vite at fergene skal elektrifiseres i løpet av de neste 2 årene og da skal elektrifiseringen av hurtigbåtene starte opp. Dette gjennomføres også som et diktat fra regjeringen, og vil bli å ramme Nord-Norge særlig hardt med sine lange avstander mange fergeforbindelse, dette i tillegg til utfordrende og lunefulle vær og føreforhold.

Resultatet av denne voldsomme omleggingen blir behov for en mengde nye ladestasjoner samt et gigantiske strømbehov for og forsyne fergene og hurtigbåtene med strøm.

Når vi vet at det faktisk allerede nå er knapphet på overføringskapasitet i enkelte områder så vil det ikke være utenkelig at følgende kan komme til å skje. Knapphet på strøm blir garantert å resultere i kraftig økning i strømprisen, og det som verre er at deler av samfunnet faktisk kan stoppe opp.

De nevnte gjennomgripende endringene blir kjempedyre ikke minst for statskassen som mister store avgiftsinntekter når fossilbilene forsvinner, men kjenner vi staten rett skyves nok regningen over til brukerne, dette blir å svi ekstra hardt for Ola og Kari nordlending. Tenk at pådriveren i regjeringen og som får gjennomslag for denne galskapen er lille Venstre som har cirka 2 prosent oppslutning på meningsmålingene, velgerne tror ikke på Venstre men det gjør tydeligvis regjeringen ved statsminister Erna Solberg.