Hodet er helt fullt nå

Herman Kristoffersen som skriver her om alle teoriene som dukker opp i kjølvannet av både korona og presidentvalg.

KONSPIRASJONER OG ANNEN GALSKAP: Herman Kristoffersen skriver om konspirajsonsteorier i koronaens tid. Her er sjamanen Jake Angeli, som tilhører Qanon-trosretningen. Han var en av de mest markante skikkelsene under stormingen av kongressen. Dette bildet er tatt under en demonstrasjon.  Foto: Dario Lopez-MIlls/Scanpix

meninger

Alle kurer og metoder mot korona har sine talsmenn og kvinner. Enten det er den engelske eller den fra Sør- Afrika det handler om, kan man slenge ut løsninger og kurer uten at noen reagerer på det.

Noen vil teste mye mer og anklager myndighetene for slapphet i forbindelse med den lange nåla de stikker inn i neseroten. De vil ha busser og sentrale lokaler i sentrum av byer og tettsteder for å drive på med sitt (det må da gjøre ganske vondt å få dette skumle spydet stukket inn midt i ansiktet).

I sentrale byer i Europa, eller i resten av verden for den saks skyld, demonstrerer man daglig mot myndighetenes tiltak for å forhindre spredning av flaggermuspesten eller hva det var som startet det hele. Kinesiske Wuhan jobber nå for å gi skylden for pesten til andre. Om man skulle høre på dem kom hele greia fra USA selv. Hva vet vi?

I USA har mange nå tatt til orde for at det er jøder som har lagt egget igjen. Antisemitter mener nå at dette er en kampanje for å spre vaksine til oss vanlige hvite mennesker som ødelegger forplantningsevnen vår slik at det om et par generasjoner bare blir jøder tilbake på kloden. Beviset skal finnes ved at lederne for de største vaksineprodusentene selv er jøder. Og som man visstnok har gode kilder til, har jødene alltid skumle planer. Derfor øker vaksinemotstanden i verden. Flere blir vettskremt av scenarioet å bli nesten-lobotomert av denne semittiske nålespissen.

Når man roter alt dette sammen, og inkluderer Qanon som involverer den pedofilpraktiserende og blodtørste gjengen i eliten på jorden, går det helt galt. De skulle finnes i kjelleren til dette pizzastedet i USA. Pizzagate (det var ingen kjeller der i virkeligheten).

Da reises spørsmålet: Hvorfor driver noen på med å lage science fiction når det er så rikt et utkomme av vanvittige teorier om hvordan alt egentlig henger sammen i vår daglige drift på planeten? Det stopper ikke med korona. Etter det vi får høre ble skyskraperne (World Trade Center) i virkeligheten også ødelagt av myndighetene selv. Eller det var CIA som gjorde det for å få mer penger til å knuse mellomamerikanske demokratier.

Så er det invasjonen av fremmede fra verdensrommet. Noen mener å kunne bevise at mange av oss mennesker i virkeligheten er øgler som har forkleet seg som mennesker. De kommer fra verdensrommet og har sneket seg inn på jorden vår.

Nå vet vi nesten alt. Korona er blitt det som alle forholder seg til. Vårt felles multiplum. Alle har en teori som forteller hva som er riktig og hva som er feil ved den måten myndighetene i alle land har grepet dette an på. Derfor er alt på trynet nå. Det er bare her i Norge at vi godtar det som kommer fra Erna Solberg og helseminister Høie.

Er vi for få vi nordmenn og kvinner? For tynt befolket til å lage våre egne teorier om hva som er riv ruskende galt med alt som alle gjør? I USA har de mer enn 330 millioner folk fra hele verden. I dette massive menneskematerialet skjer det underlige saker når det begynner å boble. Mange har smarttelefon og er på internett. De kommer seg inn i det mørke nettet gjennom adressen Tor som ikke kan spores av myndighetene, og hvor det foregår helt spesielle saker, men selv på dette nettet blir dagene lange.

I den amerikanske kongressen har det nå kommet inn et par representanter som står for de fleste konspiratoriske utsagnene. De ble riktignok kastet ut av alle komiteene, men heller ikke mer. Enda de mente at den åttiårige lederen av kongressen, Nancy Pelosi, skulle vært henrettet for sin rolle i alt som foregår uten offentlighetens velsignelse.

Nå skal selveste ypperstepresten for det hele dømmes eller frikjennes for sin rolle i dette. Donald Trump spiller golf i Florida og følger dramaet fra time til time. Hva han gjør på golfbanen der er en gåte all den stund han burde vært der det foregår. Skal han dømmes for angrepet på Capitol eller skal han som sedvanlig er blitt i den politiske virkeligheten over dammen? Gå fri, siden han nå også er beskyttet av det raknende, republikanske partiet sitt (GOP).

Nå snakker vi også mutasjoner. Vi har flere nå. Den engelske og den sørafrikanske. Hvem er verst og hvem gir hodepine på de vondeste stedene? Hvordan smitter de rundt seg de enkelte av dem? Vil alle land få sine egne mutasjoner? Smitter de bare innvandrere som er født i Afrika, for det er de som oftest dør av viruset? De som ikke har kroppen full av D-vitaminer og eventuelt har rett blodtype. Hvem skal få vaksine først? Er det russen i Bodø? Eller er det lærere som skal holde hjemmeskolen i gang?

Alle i Norge vil nå være først i vaksinekøa. Skal Østlandet prioriteres siden smitten der er aller verst for tiden? Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, vil det, og han ser tøff, tøffere nok ut i trynet selv når han rygger for å gjøre plass til helseministeren. Det verste nå er kanskje å være prioritert til vaksine. Være i risikogruppa, for de skal visstnok nå være havnet på sisteplass.