Debatt:

Varden-blokker til besvær

Leif-Kåre Jensen mener Varden borettslags blokkplaner bør legges på hylla.

  Foto: Skjermdump

meninger

Du store, etter syv år! Jeg trodde virkelig dette var lagt bort av styret i borettslaget etter så lang tid. I tillegg går byens politikere inn for dette, utenom Åsne Høgetveit i SV.


Byråkratene vil ikke ha høyhus på Varden, men politikerne er uenige: – Området tåler blokker

Politikerne er stort sett positive til de nye høyblokkene som skal bygges på Varden, men vil ta en ekstra runde med vurderinger før de bestemmer seg.


Det er vel ingen politikere som bor på Varden? Vi som kommer til å bo her de nærmeste årene, med bygging, støy, bortfall av parkeringsplasser, samt innstilte busser med mer, gleder oss ikke.

Området i dag trenger ingen oppdatering fordi det er pent som det er, med kort vei til naturen. La heller Boligbyggerlaget ta over, kjøpe den gamle fyllinga og bygg blokkene der.


Debatt:

Høyhus til glede og besvær

Vi har sett altfor mange eksempler på at utbyggere har fått maksimere utnyttelsen på tomta si mot lovnader om kvalitativt og visuelt gode bygg. Og vi har endt opp med det motsatte. Det er ikke greit lenger og derfor har vi tatt politisk ansvar for en ny retning når det gjelder dette.


Jeg ber styret istedenfor se på hva Skattøra borettslag gjør i dag til folkets gode. De rehabiliterer bygningsmassen og det for 1.000 kroner pr. husstand. De bytter vinduer og panel mot veranda (i dag legger vi snø som isolasjon mot yttervegg), legger tak på garasjeanlegg og investerer i annen parkering.

Det som årsmøtet vedtok for syv år siden, er nok ikke nåværende beboere er enig i. Kanskje beboerne vil prøve saken på nytt? Og hva med kostnadene i 2021? De har vel doblet seg på syv år?