De nevner selv Gjørv-kommisjonens rapport etter 22. juli og viktigheten av at ressursene finner hverandre. Et sentralt moment de hopper over er at det ble etterlyst en kontraterror-kapasitet hos spesialstyrkene. Derfor vedtok vi å flytte helikoptre fra Bardufoss slik at man fortsatt har 3 helikoptre der og 15 helikoptre på Rygge.

Dette er en helt nødvendig kraftsamling av skrog, besetninger og kompetansemiljø som gir spesialstyrkene evne til å gi Politet støtte til krevende kontraterror-operasjoner over hele landet.

Framover har regjeringspartiene sammen med Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti men uten Senterpartiet vedtatt å anskaffe nye helikoptre til spesialstyrkene og og en ny helikopterskvadron til støtte for Hæren på Bardufoss. Slik sørger vi for en ytterligere styrking av spesialstyrkenes kontra-terrorkapasitet, samtidig som også Hærens helikopterstøtte blir betydelig bedre.

Senterpartiet fremstiller det som negativt at dedikerte sivile helikoptre som planlagt tok over beredskapen for politiet i Nord-Norge. Nå er politiets leieavtale med sivile helikoptre på plass, og vil sikre politiet helikopterberedskap i Nord-Norge videre. Dette frigir Forsvarets helikoptre til andre oppdrag og er selvsagt en styrking av dagens beredskap.

Videre hevder de at Høyre ikke vet at Øst-Finnmark er en del av Norge. Jeg skal ikke synke ned på et slikt nivå men er uansett stolt over at det i fjor ble etablert en fast løsning med et sivilt luftambulansehelikopter med base i Kirkenes.

Til og med at vi oppretter en ny redningshelikopterbase i Tromsø klarer de å fremstille som noe negativt. Dette faller på sin egen urimelighet selv om man av tidshensyn har valgt å gå for en sivil leverandør i første omgang.

Det har skjedd masse positivt for beredskapen i nord de siste åtte årene. Den er som det meste annet i dette landet ikke perfekt. Dette er grunnen til at jeg stiller til valg - for jobben er ikke ferdig. Derfor trenger vi fire nye år med det borgerlige laget, et sterkt Høyre og Erna Solberg som statsminister.