Debatt:

Flaut av NRK!

Det er påfallende at en regionalsending ikke tar seg bryet med å løfte fram skikretsens trofaste slitere når de virkelig slår til på nasjonalt nivå, skriver innsenderen av dette debattinnlegget.

Silje Theodorsen (t.h) sammen med Heidi Weng og Therese Johaug under langrennet på Beitostølen lørdag.  Foto: Terje Pedersen / NTB

meninger

Forrige helg var det langrennsåpning på Beitostølen, der landets beste løpere stilte til start, med unntak av noen få av de beste. I kvinneklassen manglet vel bare Helene Marie Fossesholm og Ingvild Flugstad Østberg. Men Kvaløyslettas Silje Theodorsen var på plass og fikk vist gryende storform i lag med Heidi Weng, Ragnhild Haga og ikke minst Therese Johaug.

På lørdag gikk Silje inn til en imponerende tredjeplass på den klassiske mila, foran blant annet Ragnhild Haga, og på søndag byttet hun pallplass med en sterk fjerdeplass etter Haga.

Ikke et ord eller dekning av Siljes prestasjon i verken Sportsrevyen med Gunnar Grindstein på søndagskvelden, eller i NRK Troms sine sendinger påfølgende mandag. Vi er blitt vant med at nordnorske skiløpere ikke slipper så lett til på rikskanalen, men NRK Troms’ regionalsendinger burde i alle fall vært på banen.

Det er påfallende at en regionalsending ikke tar seg bryet med å løfte fram skikretsens trofaste slitere når de virkelig slår til og berger tromsløpernes ære på kvinnesiden på nasjonalt nivå.

Jeg håper dere skjerper dere til neste gang det er tromsløpere som utmerker seg på toppnivå, enten det er i den ene eller den andre idretten!