Debatt

«Skal Frp vedta sannheten?»

Per-Willy Amundsen, Norges nye justisminister.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

debatt

Klimafornekterne er på fremmarsj i vårt regjeringsparti Frp. Per-Willy Amundsen har blitt utnevnt til justisminister. Carl I. Hagen vil tilbake på Stortinget, og hjertesaken hans er å fornekte vitenskapelige fakta om menneskeskapt global oppvarming.

Klimaforskere blir fremstilt som løgnere som lurer politikere og vanlige folk. Syv stortingsrepresentanter for Frp støtter hans syn.

Enda verre er det at partileder Siv Jensen, Norges finansminister, ikke klarer å avvise dette tankespinnet. I stedet forteller hun at hun vil vente på at Frp blir ferdige med sin programprosess til våren. Med andre ord: i Frp tror man at det er opp dem å vedta hva som er fakta.

Forskernes konklusjon er klar: Vi øker temperaturen på jorda, og det kan gi enorme og uopprettelige skader både på naturen og på våre samfunn. Carl I. Hagen og andre som sprer feilinformasjon opptrer som nyttige idioter for mektige økonomiske særinteresser.

Klimafornektelse har stått sterkt i Frp i mange år, men de siste årene har de i alle fall på papiret anerkjent at global oppvarming eksisterer. Samtidig har de økende klimautslippene og det økende konfliktnivået i regjeringen vist hvordan Frps politikk er på full kollisjonskurs med klimaforskningen.

Både Frp nasjonalt og deres kandidater over hele landet skylder nå velgerne et svar. Lytter dere til forskning, eller vil dere styre landet basert på politisk vedtatte “sannheter”? Alle har rett til å danne seg sin egen mening, men vi kan ikke vedta våre egne fakta.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

debatt